in

POŽAR U BORČI: Komšija umalo zapalio svoju i još tri kuće

Danas oko 16 časova izbio je požar u Efeskoj ulici u naselju Slatina u Borči koji je pretio da se proširi na celo naselje.

Požar je izbio tako što je jedan sugrađanin benzinom zapalio đubre iza kuće, ali usled vetra i suve trave zbog nedavih vrućina vatra se proširila ka susednim kućama i susednu poljanu.

Komšije su odmah izašle i počele da gase požar koji se širio ka dvorištima i tako uspeli da spreče da se zapale same kuće.

– Požar mi je došao do same ograde, creva koja imam su kratka pa smo gasili sa kantama, jurio sam na sve strane – priča Branko koji još ne može da dođe sebi.

POŽAR U BORČI: Komšija umalo zapalio svoju i još tri kuće -2015-07-26

Međutim, nisu uspeli totalno da ugase požar jer se isti preko poljane raširio ka drugim kućama pa su pozvali vatrogasce.

– Vatrogasci su došli za manje od pet minuta. Izašao sam do crkve da ih sačekam, da bi nas lakše pronašli jer je do nas teško prići. Srećom jedva su prošli – priča na Branko, koji se zajedno sa vatrogascima borio sa vatrom. I dodaje da nije bilo njih ko zna šta bi sve izgorelo da nije bilo njih.

Borba sa vatrom je trajala više od sat vremena ali su vatrogasci i sugrađani uspeli da lokalizuju požar.

POŽAR U BORČI: Komšija umalo zapalio svoju i još tri kuće -2015-07-26 POŽAR U BORČI: Komšija umalo zapalio svoju i još tri kuće -2015-07-26 POŽAR U BORČI: Komšija umalo zapalio svoju i još tri kuće -2015-07-26

 

Pored vatrogasaca je došla i policija koja ipak nije privela sugrađanina koji je zapalio vatru i zamalo zapalio svoju i nekoliko susednih kuća.

Vatrgosaci su se se zahvalili Branku što je zajedno sa njima gasio požar a oni im je odgovorio “Ljudi 14 godina pravim kuću i sada da mi je neko zapali”.

I poručuje “Zahvaljujem se komšiji što mi umalo nije zapalio kuću. A sada stvarno, zahvaljujem se momcima vatrogasne iz Borče koja se stvorila tu za 5 minuta”.

Apelujemo na sve sugrađane da ne pale đubre, da vode računa gde bacaju opuše od cigara jer smo okruženih poljima koja su suva usred tropsih vrućina pa požar lako izbije.

Još jednom su vatrogasci pokazali sa su pravi super heroji današnjice.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Crvena boja autobusa koštaće nas milione

Vežite pojas i na zadnjem sedištu ili spremite 5.000 dinara