in

Povećava se broj komunalaca u Beogradu

Povećava se broj komunalaca u Beogradu!
Povećava se broj komunalaca u Beogradu!

Gradska vlast će u narednim mesecima predložiti izmenu Zakona o komunalnoj policiji, kako bi se broj pripadnika ove službe povećao a građanima omogućila veća sigurnost. Umesto na 5.000 građana, po jedan komunalni policajac bi trebalo da dođe na 1.000 Beograđana.

Nakon posete Komunalne policije, gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je povećanje broja komunalaca u Beogradu i raspisivanje konkursa za prijem novih ljudi.

„Mi želimo da promenimo način na koji funkcioniše komunalna policija. S tim u vezi, mi ćemo u narednih nekoliko meseci predložiti izmene Zakona o komunalnoj policiji, gde ćemo predložiti da se veći broj komunalnih policajaca zaposli, odnosno da umesto na 5.000 građana, bude jedan komunalni policajac na 1.000 građana. Tako bismo sa većim brojem komunalnih policajaca mogli da pokrijemo ceo Beograd i da svaki blok i deo grada ima svoje komunalne policajce”, istakao je Mali.

U Beogradu će biti pet puta više komunalaca, kako bi se povećala sigurnost građana a i omogućilo da Komunalna policija efikasnije posluje.

Mali je naglasio da u gradu radi 317 komunalnih policajaca, i da po sistematižaciji treba da ih bude 352. Zato je, kako je rekao, predložio direktoru Komunalne policije da se raspiše konkurs i prime novi ljudi do tog broja.

Pored najave povećanja, najavljena su i veća ovlašćenja komunalne policije kada je reč o saobraćajnim prekšajima. Direktor komunalne policije u gradu Beogradu Nikola Ristić kaže da je osim većeg broja policajaca, neophodna pomoć u tehnici i vozilima.

Nadam se da će pored većeg broja komunalnih policajaca, i tehnika biti dostupnija Komunalnoj policiji – vozila, oprema, uniforme“, naglasio je Ristić i dodao da će u narednom periodu Komunalna policija raditi pojačano u zoni aerodroma, pijaca i veletržnica.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Cene stanova padaju, kupaca nema: Najpovoljniji u Borči, Kotežu i Krnjači

    Cene stanova padaju. Najpovoljniji u Borči, Kotežu i Krnjači

    Prvi Junfest na Ušću od 13-22 juna

    Prvi Junfest na Ušću 13-22. juna