in

Potpisan sporazum o kulturnoj i privrednoj saradnji Palilule i ruskog grada Obninska

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i gradonačelnik grada Obninska iz Rusije Vladislav Valerevič Šapša potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti kulture, nauke, obrazovanja i privrede.

Grad Obninsk nalazi se u Kaluškoj oblasti u Ruskoj Federaciji i poznat je kao grad nauke i brzog privrednog razvoja, u kome je napravljena prva nuklearna centrala i koji ima najveći onkološki centar u Rusiji poznat širom sveta.

Kako je rekao predsednik opštine Palilula, ovaj sporazum će unaprediti međusobne odnose u oblasti kulture, obrazovanja, i što je najbitnije, u oblasti privrede. Održan je i zajednički sastanak sa privrednicima sa Palilule i privrednicima iz Rusije, koji se nalaze u delegaciji sa gradonačelnikom Šapšom.

Gradonačelnik Obninska je zahvalio na gostoprimstvu i na otvorenoj mogućnosti da pored opštine Palilula njegova delegacija poseti i uspostavi saradnju i sa ostalim institucijama u glavnom gradu.

On je istakao kolika je važnost privredne saradnje kroz primer kompanije „Hemofarm“ koja uspešno radi i razvija se u gradu Obninsku, kao i kompanije koje se bave građevinarstvom.

Biznis je glavna veza koja će nas još jače objediniti u saradnji. Ne možemo zaboraviti i ljude koji se bave vrhunskim sportom, koji vole svoju kulturu i istoriju. To je deo našeg života koji je neophodan i uvek ide sa nama – rekao je gradonačelnik Šapša

Šapša je dodao da je imao sastanak i u Kliničkom centru Srbije povodom saradnje najvećeg ruskog radiološkog centra koji se nalazi u njihovom gradu i našeg Instituta za onkologiju i mogućnostima lečenja srpskih onkoloških pacijenata u tom centru.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas bez struje potrošači u delovima Krnjače i Borče

    Samostalna izložba mlade umetnice iz Borče u biblioteci „Milutin Bojić“