in

Pošta u Borči obustavila rad, zaposleni se pridružili štrajku poštanskih radnika u celoj Srbiji

Radnici „Pošte Srbije“ su u štrajku. Blokiran je rad Glavnog poštanskog centra u Zemunu, ne rade ni poštari, a ne isporučuju se ni pošiljke preko „postekspresa“.

Kako saznajemo i pošta u Borči obustavila je rad jer su se zaposleni pridružili u štrajku svojim kolegama iz cele Srbije.

Iz Samostalnog sindikata poštanskih radnika naglašavaju da sindikat ne stoji iza ovog štrajka radnika, ali podržava sve njihove zahteve. Zaposleni su u štrajku samoinicijativno.

Podsetimo, prošli protest, u organizaciji sindikata, bio je u martu ove godine. Štrajk je prekinut kada su predstavnici radnika bili na razgovorima u Vladi Srbije.

Ovo je, praktično, nastavak martovskog štrajka jer ono što je tada dogovoreno, prema navodima radnika – većinom nije ispunjeno.

Odlučili smo se na ovakav korak jer ne vidimo drugačiji način kako bi skrenuli pažnju na sebe. U međuvremenu smo dobili, sramnu ponudu, od poslovodstva sa modelom povećanja zarada gde bi opet najmanje dobili oni najzaslužniji dok oni koji već imaju dovoljno dobiju još više.

Dogovor je, kako navode, bio da se do 30. novembra pronađe rešenje da se radnicima sa najnižim zaradama podigne koeficijent, a da se plate linearno povećaju.

Zaposleni u Pošti naglašavaju da ovo nije sindikalni akt već je samoorganizovani bunt obezvređenih radnika.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Zanimljivo: Sugrađanin iz Krnjače postao poznat kao „Džokerov ćale“

U toku noći popravljeno je javno osvetljenje u Padinskoj Skeli