in

Poljoprivredna škola na XVI međunarodnom takmičenju u aranžiranju cveća

Na XVI međunarodnom takmičenju u aranžiranju cveća učestvovala je ekipa Poljoprivredne škole sa domom učenika PK Beograd, kao jedini predstavnici iz Srbije. Na takmičenju u Peskari u Italiji osvojili su 5. mesto.

U periodu od 28. do 30. aprila, održano je XVI međunarodno takmičenje u aranžiranju cveća, sa temom „Venčanje iz Diznijeve bajke“. Naša škola je odabrala „Malu sirenu“, koja se sastojala iz tri rada, venčani buket, dekoracija za sto i poklon za mladence.

Ekipu škole su činili učenice Tamara Stojkovski i Marija Kuzmanovic, odeljenja II/3, obrazovni profil tehnicar hortikulture, profesor Zorica Ivić Rađenović i direktor Filipović Dragan.

Na takmičenju koje je održano u Italiji, pored domaćina učestvovale su ekipe iz Holandije, Španije, Rusije, Belgije, Slovenije, Mađarske i Švedske. Inače, ovo je prvi put da neka naša ekipa učestvuje na ovom međunarodnom takmičenju.

Za one koji ne znaju „Poljoprivredna škola sa domom učenika PK Beograd“ je jedina srednja škola na levoj obali. U njoj se obrazuju sledeći profili: poljoprivredni tehničar, tehničar hortikulture, veterinarski tehničar, prehrambeni tehničar, pekar i mesar.

Bravo, i da dogodine učestvujete ponovo!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Od 1. septembra uniforme u školama!

Vojni policajac izvršio samoubistvo skokom sa Pupinovog mosta