in

Policija mesecima pratila i prisluškivala narko grupu iz Borče

Nakon hapšenja grupe dilera iz Borče i drugih delova Palilule, izgleda da su način rada, trase i lokacije gde su vršene isporuke narkotika dobro poznati tužilaštvu i policiji. 

Izvori upoznati sa istragom potvrđuju da je ova grupa više meseci praćena i prisluškivana, zbog sumnje da su rasturali veće količine svih vrsta narkotika: kokaina, heroina, amfetamina, marihuane. Delovanje narko grupe trajalo je najmanje od novembra prošle godine.

Prema trenurnim saznanjima, njihovo kretanje fokusirano je bilo najviše na levu obalu Dunava. Zato su u policijskim krugovima i dobili nadimak borčanska grupa. 

Oni su kretali iz Borče ka Ovči, Krnjači, a prelazili su i Pančevački most i na Dorćolu su vršili isporuke – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Hapšenje ove kriminalne grupe potvrđuje dobro poznatu javnu tajnu da članovi obezbeđenja brojnih beogradskih klubova i restorana svoju poziciju koriste kao paravan za rasturanje narkotika.

Korišćenje vozila auto-škole za prevoz opijata oslanjalo se na pretpostavku da ova vozila neće biti naročito sumnjiva policiji. To se naročito odnosi na Interventnu brigadu, koja često sprovodi racije u nameri da zapleni narkotike skrivene u automobilima.

Zbog sumnje da su članovi ove krimi-grupe, policija je uhapsila bivšeg džudo reprezentativca Miloša Vukićevića (27), Nebojšu Džabića (25), Nemanju Ilića (19), Jasmina Ismailija (39) i Aleksandra Manića (20).

Nakon saslušanja u Tužilaštvu, njima je određen pritvor do 30 dana, a istraga se nastavlja. Za to vreme porodica uhapšenog Nebojše Džabića tvrdi da optužbe nisu tačne i da će to istraga pokazati.

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Započeto asfaltiranje ulica na Malom zbegu

    Sugrađani i udruženja juče očistili kanal i park Vizelj