in

Uhapšeni dileri koristili vozila auto-škole iz Borče

Petorica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su kao članovi kriminalne grupe prodavali drogu koristeći vozila auto-škole iz Borče, čiji je vlasnik jedan od uhapšenih.

Oni su uhapšeni u akciji pripadnika MUP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Specijalne antiterorističke jedinice i Tužilaštva za organizovani kriminal. Za jednom osobom se još uvek traga.

Kako saznajemo, uhapšeni su Miloš Vukićević (27), Nemanja Ilić (19), Jasmin Ismailov (39), Aleksandar Manić (20), kao i Nebojša Džabić (25) koji je inače vlasnik auto-škole iz Borče.

Kako se sumnja, oni su se duži vremenski period bavili preprodajom droge. Njihovo delovanje najviše je bilo usredsređeno na teritoriji beogradskih opština Palilula i Stari grad. Prema prvim informacijama, prodavali su gotovo sve vrste opojnih droga: heroin, kokain, amfetamin i marihuanu.

Za transport narkotika koristili su vozila jedne poznate auto-škole iz Borče, a upravo jedan od njenih vlasnika, je uhapšeni Nebojša Džabić. Korišćeni su i automobili iz jedne rentakar agencije iz Beograda, takođe u vlasništvu jednog od uhapšenih pripadnika ove grupe.

Uhapšeni muškarci su koristili svoja radna mesta i drogu prodavali u više klubova i restorana u centru Beograda.

Pojedini su radili kao obezbeđenje u velikom broju klubova na teritoriji Starog grada i Palilule, te su svoje radno mesto koristili da drogu prodaju upravo na tim lokacijama. Oni su obezbeđivali kafiće na 25. maju, veliki broj gej klubova, kao i pojedine restorane na Paliluli – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako se sumnja, na čelu ove grupe bio je Miloš Vukićević, inače sportista, državni prvak u džudou, pod čijim vođstvom su ostali pripadnici grupe delovali.

On je 2010. godine postao reprezentativac Srbije i državni prvak u džudou. Bio je juniorski prvak Balkana, treći na evropskom kupu održanom u mađarskom Paksu. Takođe, dva puta zaredom je bio državni prvak za mlađe seniore. Pre nekoliko godina radio je kao obezbeđenje u Implus holu, gde su bile smeštene prostorije Teniskog saveza Srbije.

U jednom od intervjua Vukićević je izjavio da od sporta, posebno onog kojim se uspešno bavio, „nema leba“. Međutim, sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, u poslednje vreme Vukićević je živeo više nego lagodno.

Svoj petorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Opština nudi besplatan program „Plivajmo zajedno“

    Večeras duh Irske u Centru za kulturu „Vlada Divljan“