in

Polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole i odeljenja

Učenici koji su se prijavili za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole i odeljenja treba da izvrše dodatne prijave za konkretnu školu koju žele da upišu.

To se odnosi na učenike koji upisuju Matematičku, Filološku i Karlovačku gimnaziju, kao i na učenike sa posebnim sposobnostima za matematiku, fiziku, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, geografiju i istoriju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, učenike sa posebnim sposobnostima za filološke nauke, učenike koji deo nastave ostvaruju na stranom jeziku, muzičke, baletske, likovne i druge.

Dodatna prijava se vrši popunjavanjem obrasca „Prijava za polaganje prijemnog ispita“ koja se nalazi na sledećem linku Ministarstva prosvete OVDE.

Ovako popunjenu prijavu poslati na mejl adresu škole koju učenik želi da upiše. U tekstu mejla potrebno je navesti i generički broj koji je dobijen pri onlajn prijavljivanju za ove škole.

Spisak škola sa mejl adresama nalazi se na sledećem linku Ministarstva prosvete OVDE. Svaka škola potvrdiće prijem Prijave za polaganje prijemnog ispita.

Učenici koji nisu uspeli da izvrše onlajn prijavu u aprilskom roku, mogu takođe da se prijave popunjavanjem i štampanjem obrasca Prijava za polaganje prijemnog ispita, koji predaju u školi koju žele da upišu.

Prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita (slanjem mejla ili direktno) obavlja se od 18. do 21. maja 2020. godine.

Polaganje prijemnih ispita vrši se u školi koja ima određeni obrazovni program/profil, sem za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (IT odeljenja). Za ova odeljenja prijemni ispit će se organizovati u 16 gimnazija na teritoriji Republike Srbije.

Spisak škola gde će se polagati prijemni ispit biće objavljen nakon izvršenih prijava i sagledavanja prostornih kapaciteta gimnazija koji obezbeđuju epidemiološku bezbednost.

Predaja sportske dokumentacije za Sportsku gimnaziju i odeljenja učenika sa posebnim sposobnostima za sport realizovaće se 8. i 9. juna u školama koje imaju ova odeljenja.

Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita za upis u srednju školu za školsku 2020/2021. godinu se nalazi na linku Ministarstva prosvete OVDE.

Podsećamo, prijavljivanje za upis u ove škole obavljeno je online početkom aprila, ali učenici koji se tada nisu prijavili i sada imaju tu mogućnost.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Počeo sa radom i pozivni centar za prijave za pomoć u iznosu od 100 evra

Prevrnulo se putničko vozilo na potezu od Pupinovog mosta ka Borči