Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Pokušaj prinudnog iseljenja iz zgrade u Krnjači - 2015

Pokušaj prinudnog iseljenja iz zgrade u Krnjači

u Društvo od
Tara – T2

Do pre dve decenije građevinsko preduzeće „Trudbenik” bilo je jedno od najvećih društvenih građevinskih preduzeća u zemlji. Privatizovano je 2008. godine a novi vlasnik je 2011. proglasio stečaj.

Međutim, niko nije vodio računa o radnicima koji na osnovu privremenih rešenja godinama žive u službenim stanovima. Sudski izvršitelji danas su pokušali prinudno da isele četiri radničke porodice iz zgrade u Krnjači.

Kada je 2008. firma „Montera” kupila „Trudbenik”, novi vlasnik je najpre, kažu radnici, ponudio rešavanje stambenog pitanja. Predloženo je da se presele u drugu zgradu. Međutim, od toga nije bilo ništa pa su uskoro dobili tužbe.

Posle osam godina sporenja stanari su dobili rešenje za iseljenje. Uz to, kažu, moraće da plate i sudske troškove od oko 200.000 dinara.

Zanimljivo:  Kanalizacija u Bloku braće Marić: Prva faza gotova krajem januara 2019. godine

Pokušaj prinudnog iseljenja iz zgrade u Krnjači - 2015

Pravo na otkup, po tadašnjim zakonima, nisu imali jer je reč o službenim stanovima. Iako su bili na rang-listi za konačno rešenje krova nad glavom, privatizacija firme je to onemogućila. Stručnjaci kažu da je ovo još jedan primer loše privatizacije.

Ja se nadam da će sve državne institucije razumeti i apelujem na njih, i na agenciju za privatizaciju i na novog vlasnika da ove ljude ne ostave na ledini posle ko zna koliko godina rada i ulaganja u nekom bivšem sistemu za stambenu izgradnju“, kaže Dušan Vuković, predsednik sindikata građevinara.

Pokušaj prinudnog iseljenja iz zgrade u Krnjači juče nije uspeo. Za 15 dana sudski izvršitelji najavljuju da će ponovo doći.

Zanimljivo:  Bukti požar kod kanala Sebeš, u blizini Velikog blata

Izvor: RTS

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh