in

Pokušaj prinudnog iseljenja iz zgrade u Krnjači

Pokušaj prinudnog iseljenja iz zgrade u Krnjači - 2015

Do pre dve decenije građevinsko preduzeće „Trudbenik“ bilo je jedno od najvećih društvenih građevinskih preduzeća u zemlji. Privatizovano je 2008. godine a novi vlasnik je 2011. proglasio stečaj.

Međutim, niko nije vodio računa o radnicima koji na osnovu privremenih rešenja godinama žive u službenim stanovima. Sudski izvršitelji danas su pokušali prinudno da isele četiri radničke porodice iz zgrade u Krnjači.

Kada je 2008. firma „Montera“ kupila „Trudbenik“, novi vlasnik je najpre, kažu radnici, ponudio rešavanje stambenog pitanja. Predloženo je da se presele u drugu zgradu. Međutim, od toga nije bilo ništa pa su uskoro dobili tužbe.

Posle osam godina sporenja stanari su dobili rešenje za iseljenje. Uz to, kažu, moraće da plate i sudske troškove od oko 200.000 dinara.

Pokušaj prinudnog iseljenja iz zgrade u Krnjači - 2015

Pravo na otkup, po tadašnjim zakonima, nisu imali jer je reč o službenim stanovima. Iako su bili na rang-listi za konačno rešenje krova nad glavom, privatizacija firme je to onemogućila. Stručnjaci kažu da je ovo još jedan primer loše privatizacije.

Ja se nadam da će sve državne institucije razumeti i apelujem na njih, i na agenciju za privatizaciju i na novog vlasnika da ove ljude ne ostave na ledini posle ko zna koliko godina rada i ulaganja u nekom bivšem sistemu za stambenu izgradnju„, kaže Dušan Vuković, predsednik sindikata građevinara.

Pokušaj prinudnog iseljenja iz zgrade u Krnjači juče nije uspeo. Za 15 dana sudski izvršitelji najavljuju da će ponovo doći.

Izvor: RTS

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Slike izgorelog automobila na Pančevačkom mostu

Slike izgorelog automobila na Pančevačkom mostu

Pančevački most mrak, LOBI

Pola Pančevačkog mosta ka levoj obali u mraku