in

Počinje izgradnja kanalizaciono-crpne stanice „Krnjača 2“

Centar za lokalnu samoupravu je saopštio da je na konkursu za izgradnju kanalizaciono-crpne stanice „Krnjača 2“, pobedio konzorcijum na čelu sa firmom „Hidro Tan“.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je 4. decembra javnu nabavku radova na izgradnji kanalizaciono-crpne stanice Krnjača 2, a rok za podnošenje ponuda je bio 11. januar.

Nabavka se sprovodila u otvorenom postupku, a predmet nabavke je izgradnja cevovoda za vodu i kanalizaciju.

Ugovor za izgradnju „Krnjače 2“ je vredan 570 miliona dinara i radi se o važnom projektu, koji je neophodan za dalju izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava u Beogradu.

Kanalizacionu crpnu stanicu „Krnjača 2” dolaziće otpadne voda iz naselja Borča, Kotež, Krnjača, Besni Fok i Padinska skela, kao i otpadne vode iz naselja Zage Malivuk i Braće Marić.

Ovaj projekat će se realizovati se sredstvima Grada Beograda, dok će se 7 kilometara primarnih kolektora i oko 80 kilometara sekundarne kanalizacione mreže na na levoj obali Dunava realizovati prema ugovoru sa Evropskom investicionom bankom (EIB).

Realizacija izgradnje u tri celine

Izgradnja KCS “Krnjača 2” predstavlja prvu celinu, a preosatale dve celine realizovaće se kreditnim sredstvima EIB-a.

Njih čine postrojenje za preradu otpadnih voda „Krnjača“, primarni kolektori i sekundarna mreža naselja Krnjača dužine 80 kilometara sekundarne kanalizacije i 7 kilometara primarnih kolektora.

Pomenute dve celine realizovaće se kroz tendere za istovremeno projektovanje i izvođenje radova koji će prema najavama nadležnih biti raspisani ovog proleća.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Novinari hajte istrazite – sta se dogadja sa primarnom i sekundarnom mrezom. Gde su pare i projekat za sanaciju dva kolektora na pocetku Zrenjaninskog i Pancevackog puta. Koja je sekundarna mreza zavrsene, da li je neko prikljucen. Da li se radi sekundarna mreza u blokovima Branka Momirova, Partizanskom, Grge Andrijanovica itd. Da li je istina da su sredstva ukinuta novim budzetom grada.

Omiljeno jelo iz Restorana Tara u vašem domu

Nove UŽIVO kamere na Zrenjaninskom putu