in

Početak 2020. davno za nama, a još ništa od izgradnje tehnološkog parka

Krajem prošle godine najavljeno da će izgradnja tehnološkog parka u Borči početi tokom ove godine. Pandemija korona virusa poremetila je mnoge planove, pa izgleda i ovaj.

Jasno je da je 2020. godina sve bliža svom kraju, a radovi na izgradnji tehnološkog parka nedaleko od Pupinovog mosta, očigledno nisu započeti.

Poslednja zvanična dešavanja bila su u novembru 2019. godine kada je potpisan partnerski ugovor sa kineskom kompanijom CBRC (China road and bridge corporation).

Mi smo već u budžetu za 2020.godinu izdvojili 237 miliona dinara da se završi projekat, neka se projekat radi u narednih šest do osam meseci i nakon toga krećemo u izgradnju ovog velikog parka – rekao tada Ministar finansija

Od tada se niko nije oglasio po pitanju ovog velikog projekta, i to sve do danas kada je Kabinet Ministra za inovacije i tehnološki razvoj izdao saopštenje.

Industrijski park Mihajlo Pupin u Borči, napraviće od Beograda novi, evropski Šenžen“, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na međunarodnoj onlajn konferenciji na kojoj su kompanijama iz Kine i Evrope predstavljeni potencijali za ulaganje u industrijski park Mihajlo Pupin.

Osim što smo saznali da će i tehnološki park poneti ime po Mihajlu Pupinu, novih zvaničnih informacija o tome kada će početi izgradnja još uvek nema.

Na međunarodnoj online konfeneciji na kojoj su predstavljeni potencijali ovog parka, učestvovalo je više od 200 kompanije iz Kine i Evrope, kao i brojni stručnjaci.

U pitanju su kompanije iz oblasti automobilske industrije, mašinstva, elektronike, prerade hrane i slično.

Za sve nas koji živimo na levoj obali ovaj projekat može biti važan faktor za unapređenje uslova za život.

Logično je pretpostaviti da će ovakav projekat naterati nadležne da se ozbiljno pozabave unapređenjem komunalne infrastrukture i razvojem saobraćajnica.

Za sada ostaje da čekamo početak izgradnje, koja je trebala da počne još u martu ove godine.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Moratorijum završen, od ponedeljka ponovo redovne rate kredita

    Umesto Sajma knjiga, Festival knjige na Kalemegdanu