in

Počelo preuzimanje kartica i za penzionere sa Palilule

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da će od danas penzioneri iz devet beogradskih opština moći da preuzmu svoje penzionerske kartice, a među njima i penzioneri sa Palilule.

Reč je o penzionerima iz opština Barajevo, Voždovac, Sopot, Vračar, Palilula, Savski venac, Zvezdara, Stari grad i Rakovica a preuzimanje se vrši u Filijali za grad Beograd, u Nemanjinoj 30.

Do sada je dokument o isplati novca iz PIO fonda bio jedini validan papir uz koji se dolazilo do izvesnih povlastica, a sada će tu ulogu imati identifikaciona kartica.

Kartica penzionerima pruža mogućnost da budu potpuno bezbedni kada su u pitanju podaci o ličnosti, kao i mogućnost da Ministarstvo rada i PIO fond probaju da sa društveno odgovornim kompanijama omoguće penzionerima dodatne popuste, po uzoru na ono što je grad Beograd uradio sa senior-karticom.

Kako je precizirano u saopštenju, kartice će moći da preuzmu svakog radnog dana od 8 do 15 časova i to, ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D, utorkom od Đ do K, sredom od L do N, četvrtkom od Nj do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q. 

U slučaju da je neko od korisnika iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to će moći da učini naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena.

Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po Penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke. Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument, lična karta ili pasoš, da bi preuzeli karticu. 

Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine, navedeno je u saopštenju.

Iz PIO fonda podsećaju i da penzioneri ostalih beogradskih opština već podižu svoje kartice u ispostavama fonda na Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu u Bulevaru umetnosti 10, na Čukarici u Strugarskoj 1a, u Lazarevcu u Karadjordjevoj 17, u Mladenovacu u Nikole Pašića 27, u Obrenovcu u Šestoj 10c i u Grockoj u Narodnih heroja 3a.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Borči počelo kažnjavanje bahatih vozača

    U planu brza saobraćajnica kroz Vojvodinu sve do Borče