in

Počela tradicionalna akcija “Za zeleniji Beograd”

Tradicionalna akcija “Za zeleniji Beograd”
Tradicionalna akcija “Za zeleniji Beograd”

Tradicionalna akcija “Za zeleniji Beograd” održava se i ove godine od 06. maja do 05. juna u kojoj se organizuje takmičenje za najlepšu Palilulsku zelenu površinu.

JKP “Zelenilo Beograd” pozvalo je sve Palilulce da prijavljivanjem za najjlepšu zelenu površinu učestvuju u tradicionalnoj akciji “Za zeleniji Beograd”.

Akcija “Za zeleniji Beograd” traje već jedanaest godina i postala je deo tradicije koja održava interaktivni odnos između građana Beograda i “Zelenila”. Početak akcije je na Dan ekologa, tačnije 06. maja a proglašenje pobednika biće na Dan zaštite životne sredine, 14. juna 2013. godine.

Cilj akcije „Zelenila Beograd“, jeste podizanje ekološke svesti građana o važnosti očuvanja i podizanja zelenih površina u gradu. Akcija ima za cilj i širenje pozitivnih vibracija, druženje i održavanje interaktivnog odnosa među ljudima.

Prijavljivanje građana i institucija sa Palilule za učešće u akciji „Za zeleniji Beograd“, počelo je 6. maja i traje do 5. juna. Takmičarske kategorije su ostale iste kao prethodnih godina:

  – najlepša zelena površina oko stambene zgrade (blokovsko zelenilo);
  – najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta;
  – najlepši balkon okrenut prema ulici;
  – najlepše uređeno školsko dvorište
  – najlepše uređeno dvorište dečjeg vrtića.

Građani koji žele da učestvuju u akciji mogu se prijaviti na sajtu opštine www.palilula.org.rs. Pobednici na opštinskom učestvovaće i na gradskom takmičenju.

Ovu divnu i korisnu akciju koju je sprovodilo JKP “Zelenilo Beograd” uz podršku Skupštine Grada i njegovih Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, kao i Gradske službe BEOKOM, u svom progresivnom toku je od relativno skromne akcije preraslo u zavidnu akciju, koju su sa godinama preuzimali i drugi gradovi Srbije.

Tradicionalna akcija “Za zeleniji Beograd”Palilulci, učestvujte u akciji, oplemenite Vaš prostor jer identitet jednog grada, naselja može biti i zelenilo. U širem smislu reči, zeleni grad predstavlja zajednicu koja se brine o kvalitetu vazduha, koja optimalno troši neobnovljive prirodne resurse, koja favorizuje takozvanu zelenu gradnju.

Jedno je sigurno, vrednost zelenih površina u gradovima 21. veka je neosporna i najbolje se može izmeriti zadovoljstvom građana.

Stoga ovim putem pozivamo sve sugrađane sa leve obale Beograda koji su uložili puno vremena, rada, truda, znanja i ljubavi kako bi imali lep vrt, dvorište ili balkon da se prijave na ovo malo i simbolično takmičenje kako bi predstavili naša naselja u što lepšem svetlu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Zlostavljeni pas na Sebešu

  Vlasnici zlostavljaju psa na Sebešu

  Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija - Lobiranje - 2013-05-13

  Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija