Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Po proseku plata u 2017. Palilula čak na šestom mestu

u Društvo od

Prosečna bruto zarada Beograđana u 2017. godini iznosila je 82.557 dinara, ali je veoma oscilirala u zavisnosti od opštine, ali i od delatnosti kojima su se sugrađani bavili.

Najviše plate su, prema podacima Sekretarijata za upravu – Sektor statistike, bile u opštini Surčin – 116.968 dinara, odnosno duplo više nego u čak pet prestoničkih opština – Sopotu, Mladenovcu, Barajevu, Grockoj i Rakovici.

Tabela prosečnih zarada

Razlog za ubedljivo vođstvo Surčinaca su jake firme koje rade na najmlađoj beogradskoj opštini, počevši od Aerodroma “Nikola Tesla”, “Er Srbije”…

Najveće plate, posle Surčina, zabeležene su u opštini Novi Beograd (100.695), pa Starom gradu (92.982), Lazarevcu (92.354)…

Titulu najsiromašnije opštine prošle godine je preuzeo Sopot, sa prosečnom bruto platom od 47.696 dinara, dok su se 12 meseci ranije na dnu nalazili – Mladenovčani.

Zanimljivo:  Održan protest "Mame su zakon", predat predlog izmene spornog zakona

Iako deluje neverovatno, opština Palilula, prema ovim podacima nalazi se na šestom mestu. Time je u boljoj poziciji od Zemuna, Savskog venca, Čukarice, Zvezdare i Voždovca.

I dok Surčin ima “opravdanje” za visoku prosečnu platu, mi ne znamo koji su veliki uspešni sistemi izazvali da Palilula bude na ovako visokoj poziciji.

Inače, ukupan broj zaposlenih u Beogradu u 2017. bio je 691.555 lica, što je 3,2 odsto više nego godinu dana ranije. Najveći porast zabeležen je u sektoru Administrativne i pomoćne uslužne delatnosti.

Izvor: Blic

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh