in

Plava boja za Kotežance ostaje misterija!

Plava boja za Kotežance ostaje misterija! - 2016

Koja hemikalija se izlila u nedelju ujutru u Sutjeskoj ulici u Kotežu i obojila je u plavo, žitelji ovog kraja nikada neće saznati. Naime, inspektor za zaštitu životne sredine je na teren izašao tek u četvrtak, a nikakvi uzorci sporne tečnosti nisu uzeti!

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove navode da nisu dobili nikakvu prijavu u nedelju u vezi sa ovim incidentom, pa su inspektori na teren izašli tek posle četiri dana.

– Inspektor za zaštitu životne sredine je iz razgovora sa predstavnicima Komunalne policije, koji su tog dana izašli na teren, dobio informaciju da su građani 14. februara prijavili da iz kontejnera curi gusta tečnost svetloplave boje, nepoznatog porekla – kažu iz Sekretarijata. – Radnici „Beograd puta“ su po tečnosti posuli pesak da bi sprečili dalje razlivanje. Nakon toga, ekipe „Čistoće“ pokupile su pesak, ispraznile kontejnere i isprale ostatak tečnosti. Inspektor za zaštitu životne sredine je u četvrtak, izlaskom na teren, utvrdio da plave tečnosti više nema.

Iz tog razloga nisu ni uzeti uzorci na osnovu kojih bi se utvrdilo koja je tačno hemikalija ostala u zemlji i razlila se u obližnjem kanalu.

Opet loša komunikacija nadležnih službi!?

Ostaje pitanje zašto Komunalna policija nije na vreme obavestila inspekciju i kako su ekipe „Čistoće“ mogle da je speru u obližnji kanal, ne znajući o kakvoj hemikaliji je reč i da li je opasna po zdravlje ljudi i životnu sredinu.

Izvor: Novosti

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Stand-up terapija i komedija “Macaglu u Padinskoj Skeli

Trovanje pasa u Borči, LOBI

Po Borči razbacan otrov, nekolicina uginulih pasa!