in

PKB Vodovod: Ni jedna analiza nije pokazala da je voda neispravna

Nedavno su nas kontaktirali sugrađani iz naselja Padinska Skela tvrdeći da voda koju piju nije zadovoljavajućeg kvaliteta.

Kako kažu, još od kada je početkom januara došlo do pucanja cevi, voda za piće i dalje nije ispravna. Sugrađani tvrde da od početka ovog meseca kupuju flaširanu vodu, jer vodu iz PKB Vodovoda ne mogu da koriste.

Neki od sugrađana kažu da su prestali da kupuju flaširanu vodu i tvrde da su od vode iz vodovoda dobili bolove u stomaku.

Kontaktirali smo PKB Vodovod iz koga se ovo i mnoga okolna naselja snabdevaju vodom kako bi saznali kakav je kvalitet vode koju sugrađani dobijaju.

U toku jednog meseca uradi se čak 45 analiza vode. Ni jedna od analiza nije pokazala da je voda neispravna. – tvrde u PKB Vodovodu

Kako su nam rekli u PKB Vodovodu, vodu za piće kontroliše Gradski zavod za javno zdravlje, koji je u direktnoj vezi sa Republičkom sanitarnom inspekcijom.

Foto: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Fabrika vode koja snabdeva Padinsku Skelu , Glogonjski rit i industrijsku zonu je izgrađena davne 1954. godine. Predstavlja svojevrsni muzej jer je i oprema uglavnom te starosti. Cev koja snabdeva Glogonjski rit je zamenjena polietilenskom cevi pre 20 godina i taj deo linije je u redu. Cevi koje snabdevaju Padinsku Skelu i industrijsku zonu su azbestnocementne čiji vek upotrebe je odavno prošao i te cevi imaju sloj nataloženog gvožđa i mangana na svojim unutrašnjim zidovima koji reaguje sa hlorom u vodi stvarajući obojenost vode. Sadašnje rukovodstvo pokušava da obnovi zgradu fabrike vode i unutrašnju cevnu galeriju zameni novom kao i cevi koje dovode i odvode vodu do i iz rezervoara pijaće vode. To je za pohvalu , međutim to nije dovoljno jer spoljna cevna mreža koja dovodi vodu do potrošača mora da se zameni. Često je uzrok pada pritiska i nedovoljan broj bunara koji napajaju fabriku vode pa se javlja nestašica vode zbog neusklađenosti proizvodnje i potrošnje pa se zbog toga primenjuju nepopularne mere restrikcije i redukcije pritiska vode u mreži što takođe izaziva obojenost vode za piće.

Besplatne kreativne radionice za decu tokom raspusta

Dve bronze od početka godine za mlade rukometaše iz Borče