in

Patrijarh srpski Irinej načalstvovao u hramu u Kotežu

Na Petrovdan, 12. jula 2016. godine, crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu proslavila hramovnu slavu.

Svetom arhijerejskom Liturgijom, u molitvenom prisustvu mnogobrojnih parohijana, načalstvovao je Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej. Sasluživali su protojerej-stavrofor Petar Lukić, protojereji Milan Lučić i Nikola Trajković, jereji Aleksandar Lučić, Dragan Kivić i Srećko Bogićević, protođakon Radomir Perčević i đakon Vladimir Rumenić.

Njegova Svetost Patrijarh srpski uručio je gramate gospodi Dragojlu Ostojiću i Petru Goranu Vlaisavljeviću, privatnim preduzetnicima iz Koteža, koji su pokazali nesebičnu ljubav i revnost prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, a posebno na njihovom uloženom trudu i doprinosu na izgradnji novog hrama .

Posle lomljenja slavskog kolača, trudom domaćina slave g. Predraga Pupavaca i g. Predraga Stanojevića, kao istarešine koteške crkve jereja Jovana Lučića, ispred Parohijskog doma je upriličen je bogat kulturno-umetnički program. Slavsko sabranje svojim prisustvom uveličali su direktor Uprave za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama dr Mileta Radojević i predsednik Opštine Palilula g. Aleksandar Jovičić.

Pogledajte kako je bilo danas u Kotežu

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Postovanje svim POSTENIM.

    Pomenuti OSTOJIC DRAGOJLE (DRAGO- Teka),meni je duzan 10.g za nadnice sto sam radio kod njega,a znam jos bar 5.(pet) radnika kojima je zajedno sa mnom duzan vise od 7.(sedam) hiljada evra.
    Kome se on „dobru“ nada?

    Oprosti mu Gospode Sveti!

Strašan udes na obilaznici: Povređene četiri osobe (FOTO)

SPECIJAL: Mit o „zelenom talasu“ na Zrenjaninskom putu