in

Pare stavljaju u džep, a kanalizaciju izlivaju u njivu

Kako je udruženje Eko Pančevački rit objavilo na svojoj Fejsbuk stranici, od sugrađana su dobili fotografije koje „ne mirišu na dobro“. 

U pitanju je naselje u okruženju sala za proslave, u Krnjači, između autobuskih stajališta Sebeš reka i Sebeš suvi. Kako sugrađani kažu, svakog vikenda pojavljuje se „izvorska“ voda u njivi pored Zrenjaninskog puta, odmah pored sale koja se izdaje za proslave.

Kako prenosi ovo udruženje, na osnovu mirisa može se zaključiti da su u pitanju otpadne vode, odnosno kanalizacija, koja se jednostavno izliva u obližnju njivu!

Iako svest sugrađana svakodnevno raste kada je u pitanju čistoća, ekologija i osnovna kultura življenja na levoj obali, privatnici izgleda nisu tako dobro napredovali u tom pogledu. Zarad profita koji ostvaruju, oni svesno zagađuju okruženje u kom posluju, na štetu sugrađana koji tu žive.

Zašto se mi ustručavamo da zagađivaču ukažemo na probleme koje je napravio u našoj životnoj sredini, a on javno bez imalo straha i griže savesti izliva svoje otpadne vode u životnu sredinu? – zapitali su se iz udruženja Eko Pančevački rit

Ovakve i slične probleme zaista treba, bez imalo oklevanja, prijaviti nadležnim službama i inspekcijama. Predlažemo da prijave prosledite putem Beokom aplikacije i da priložite fotografije. Beokom servis će prijave proslediti službama koje su za problem nadležne.

Onaj ko ostavruje profit dužan je da se sa poštovanjem odnosi prema našem okruženju. Sugrađanima je zaista dosta bahatosti pojedinaca i firmi koje levu obalu koriste kao deponiju i septičku jamu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kada se Kotežani udruže desi se sjajan “Ekološko sportski dan”

Od nedelje besplatne filmske projekcije na „Palilula festu“