in

Palilulska olimpijada kulture 2013 je otvorena

Palilulska olimpijada kulture 2013 POK
Palilulska olimpijada kulture 2013 POK

Deveta Palilulska olimpijada kulture 2013 (POK) svečano je otvorena sinoć u 20h, na sceni „Stamenković“ u Ustanovi kulture „Pallula“.

Tradicionalna manifestacija je počela rok koncertom Muzičke škole „MMI“ a trajaće do 17. maja do kada Beograđani između 14 i 25 godina će se pokazati u različitim stvaralištvima.

POK je sinoć spektakularno počeo, prvo pozdravom predsednika opštine Palilula, Stojana Nikolića „Drago mi je što ste ovde večeras u tolikom broju i nadam se da ćete posećivati ovu ustanovu i kada se završi Palilulska olimpijada culture” – rekao je Nikolić.

Zatim na scenu “Stamenković” su izašle mlade rok nade koje su oduševile prisutne pesmom “I love RnR“ kao i numerom “Neko te ima noćas“. U pozitivnoj atmosferi su uživali i naši poznati, pevač Vuk Roksandić, voditelj Ivan Zeljković, tekvondistkinja Milica Mandić i glumac Marko Stojanović.

Palilulska Olimpijada Kulture 2013 je manifestacija koja je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina bila najrelevantniji festival omladinskog stvaralaštava na područiju bivše SFRJ, sa koje su potekli mnogi danas afirmisani kulturni stvaraoci.

70-ih i 80-ih godina bila je prestižno takmičenje mladih rok bendova. Opština je 2005. godine obnovila manifestaciju i proširila je na ostale discipline iz oblasti kulture. U početku su se takmičili učenici palilulskih srednjih škola, medjutim od prošle godine pravo na učešće imaju mladi iz Beograda starosti između 14 i 25 godina.

Danas, tradicija razmene iskustva, mesto interakcije različitih ljudi i mesto dobre energije se nastavlja.Ovogodišnji POK će trajati do 17. maja gde će se program održavati na nekoliko lokacija: Tašmajdanu, Petoj beogradskoj gimnaziji, na Adi Huji i u UK “Palilula”.

Dragi sugrađani, pozivamo Vas da danas dođete u UK “Palilula”gde se očekuje takmičenje u amaterskom filmu, takmičenje u izvođenju klasične muzike dok će u sredu na istom mestu snage odmeriti recitatori, a u četvrtak rok bendovi. Na istom mestu će sve do četvrtka biti organizovana i izložba fotografija i slika, a posetioci će imati priliku da glasaju za one radove koji im se najviše dopadaju.

Palilulska olimpijada kulture će se održavati i u Petoj beogradskoj gimnaziji gde će se do četvrtka mladi takmičiti u dramskom stvaralaštvu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija - Lobiranje - 2013-05-13

Žiteljima Koteža preti zaraza od fekalija

Srpski Alkatraz u Padinskoj skeli - Najsavremeniji zatvor na Balkanu - 15.05.2013

Srpski “Alkatraz” u Padinskoj Skeli