in

Centralne beogradske opštine će možda u karantin, među njima i naša opština

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je grad spreman za svaki scenario, pa i onaj da 10 centralnih opština bude stavljeno u izolaciju i da se samo čeka mišljenje eksperata.

Oni procenjuju momenat šta i kad u sledećem trenutku treba uraditi, kad je optimalni momenat, rekao je Radojičić

On je podsetio i da su zajedno sa našim stručnjacima i kineski lekari, koji imaju iskustva i daju savete kako postupati.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako su kineski stručnjaci mišljenja da ne treba produživati policijski čas, ako se ljudi pridržavaju propisanih mera.

Ukoliko se ipak pokaže potreba, pre svega se razmatra izolacija deset centralnih gradskih opština koje su, prema Vučićevim rečima, žarište krize.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je, međutim, da uz zabranu kretanja i nove mere ne vidi da je izolacija čitavih naselja i mesta neophodna.

U deset gradskih opština na koje bi mogla da se odnosi ova mera spadaju Stari grad, Vračar, Savski venac, Zvezdara, Palilula, Novi Beograd, Zemun, Voždovac, Čukarica i Rakovica.

U nekim kineskim gradovima tokom borbe protiv korone čitavi blokovi zgrada stavljani su u karantin čim su se pojavili prvi zaraženi. Svim žiteljima bloka bio je zabranjen izlazak iz stanova, otvaranje prozora i vrata…

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    21. godina od bombradovanja i gde su pale bombe na levoj obali

    Sva prava i obavеze radnika i poslodavaca dok traje vanredno stanje