Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Osnovci sa leve obale nepobedivi u oblasti ekologije

u Vesti od
Tara – T2

U petak je, u centru za kulturu “Vlada Divljan”, održan eko kviz na kojem su se osnovci četiri beogradske škole takmičili u poznavanju ekologije i zaštite životne sredine.

Direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović istakao je da je osnovni cilj ove akcije da se znanje o zaštiti životne sredine podigne na što viši nivo, mada školarci već pokazuju zavidno znanje u ovoj oblasti.

Prisustvovao i Gradonačelnik

“Želimo da u Beogradu zaživi reciklaža, primarna selekcija, a to možemo postići upravo ovakvim akcijama. Mi imamo već tri reciklažna dvorišta i još četiri su u planu do kraja godine. Uključujemo što više invidualnih domaćinstava, pored zelene kante dobijaće i plavu namenjenu reciklaži. Tako menjamo svest ljudi o značaju zaštite životne sredine, a ova deca će svoje znanje preneti roditeljima, tako da se akcija širi među našim građanima” – rekao je Bogdanović.

Zanimljivo:  U sledeća dva dana planirana isključenja struje na levoj obali
Sve ekipe na sceni

U eko-kvizu su učestvovala deca iz osnovnih škola „Ljuba Nenadović”, „Olga Petrov”, „Vasa Čarapić” i „Zaga Malivuk”. Na našu radost prvo mesto osvojili su đaci iz osnovne škole „Zaga Malivuk”, a drugo đaci iz osnovne škole „Olga Petrov”.

Mladi učesnici iz škole „Zaga Malivuk” predstavljaće grad Beograda na 2. republičkom eko kvizu koji se održava 10. maja. Time su đaci sa leve obale pokazali koliko je izražena njihova svest o ekologiji.

 


Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh