in

Osnovci sa leve obale nepobedivi u oblasti ekologije

U petak je, u centru za kulturu „Vlada Divljan“, održan eko kviz na kojem su se osnovci četiri beogradske škole takmičili u poznavanju ekologije i zaštite životne sredine.

Direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović istakao je da je osnovni cilj ove akcije da se znanje o zaštiti životne sredine podigne na što viši nivo, mada školarci već pokazuju zavidno znanje u ovoj oblasti.

Prisustvovao i Gradonačelnik

„Želimo da u Beogradu zaživi reciklaža, primarna selekcija, a to možemo postići upravo ovakvim akcijama. Mi imamo već tri reciklažna dvorišta i još četiri su u planu do kraja godine. Uključujemo što više invidualnih domaćinstava, pored zelene kante dobijaće i plavu namenjenu reciklaži. Tako menjamo svest ljudi o značaju zaštite životne sredine, a ova deca će svoje znanje preneti roditeljima, tako da se akcija širi među našim građanima“ – rekao je Bogdanović.

Sve ekipe na sceni

U eko-kvizu su učestvovala deca iz osnovnih škola „Ljuba Nenadović”, „Olga Petrov”, „Vasa Čarapić” i „Zaga Malivuk”. Na našu radost prvo mesto osvojili su đaci iz osnovne škole „Zaga Malivuk”, a drugo đaci iz osnovne škole „Olga Petrov”.

Mladi učesnici iz škole „Zaga Malivuk” predstavljaće grad Beograda na 2. republičkom eko kvizu koji se održava 10. maja. Time su đaci sa leve obale pokazali koliko je izražena njihova svest o ekologiji.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Riblja čorba u Padinskoj Skeli

    U susret 21. Čunga Lunga dečijem sajmu