in

OŠ „Jovan Ristić“ i ove godine najtraženija na Paliluli

Završeno je podnošenje molbi za upis đaka prvaka u škole kojima deca teritorijalno ne pripadaju. I ove godine najviše molbi pristiglo za Osnovnu školu „Jovan Ristić“, u Borči.

Zakonom je propisano da je škola dužna da upiše svako dete sa teritorije škole, ali da može da upiše i decu na područja druge škole, na zahtev roditelja, u skladu sa prostornim i kadrovskim mogućnostima škole.

Kako se navodi u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, Osnovne škole su primile 2.106 zahteva, dok je prošle godine bilo 1.964.

Na Paliluli je najviše zahteva primila OŠ „Jovan Ristić“ u Borči, za koju je zainteresovano 80 budućih prvaka iz drugih delova Borče i okolnih naselja. Ova škola je bila najtraženija i prošle godine.

Zahtevi, odnosno molbe za upis u ovu školu stigli su iz Crvenke, Ovče, Kovilova, Jabučkog, Glogonjskog rita. Kako se škola nalazi na dobroj lokaciji, verovatno roditeljima ova škola najviše odgovara zbog prevoza i posla.

Ove godine biće upisana tri odeljenja učenika, koji teritorijalno pripadaju ovoj školi, ali se nadaju da će moći da upišu i sve ostale koji su zainteresovani.

Kada se samo prisetimo kako neke škole leve obale Dunava izgledaju, nije ni čudo da roditelji žele da se njihova deca školuju u što boljim uslovima.

Naravno, ovo jeste bitan razlog, ali ne i jedini. Mnogi roditelji molbe za upis dece u školu kojoj teritorijalno ne pripadaju podnose i zbog mogućnosti produženog boravka, rada samo u prepodnevnoj smeni, blizine posla roditelja i škole, učenja određenog stranog jezika itd.

OŠ „Jovan Ristić“ je sa radom počela 01.septembra 2010. godine, ograđena je, dobro opremljena, a ima i mogućnost produženog boravka.

Upis prvaka počinje 1. aprila i traje do 31. maja, ali škole primaju zahteve do početka školske godine. Ove godine u školu polaze deca koja su rođena od 1. marta 2012. do 29. februara 2013. godine.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Sudar autobusa i putničkog vozila jutros kod Kovilova

Sugrađani izazovu dva do tri požara dnevno paljenjem trave