OPREZ: Mogućnost olujnog vetra još postoji

u Vesti

Republički hidrometeorološki zavod je objavio da je i dalje na snazi žuti meteo alarm. Iako iz ovog zavoda napominju da moguće vremenske (ne)prilike nisu neuobičajene, ističu da građani moraju biti oprezni i u mogućnosti neprilika ostati na sigurnom.

Najavljuju se kratke kiše i jak vetar. Sunce i dalje sija, ali olovni oblak se već nadvio nad levom obalom, stoga budite u pripravnosti!

Jučerašnje nevreme nije izazvalo teže posledice po život građana na levoj obali. Jedan od razloga za to je što su ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo Beograd“ uspeli da urede veliki broj stabala na levoj obali. Ipak, nije isključeno da, usled jakog vetra, grane popucaju na stablima, a u širem delu Beograda je juče bilo nekoliko slučajeva i čupanja stabala iz korena, što je prilično ozbiljno.

Ne treba da zaboravimo ni tragični slučaj prošlog meseca kada je naš četvorogodišnji sugrađanin O.I. pretrpeo smrtonosne povrede kada se na njega obrušilo drvo.

Zato, još jednom apelujemo da budete oprezni i da u slučaju oluje potražite zatvoreno i sigurno mesto gde god da se nalazite.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH