Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

OPET! Ekološka katastrofa u Kotežu (VIDEO)

u Vesti od
Tara – T2

Sugrađani iz Koteža žive u strahu da će se zaraziti od kanalizacione cevi koja je pukla i traže pomoć da zaustavi ekološka katastrofa na samo 2km od centra Beograda!

Već dugo u naseljima na levoj obali dunava širi se nepodnošljiv smrad. Odavno su sugrađani otkrili da je na samo 100 metara od naselja Kotež pukla glavna kanalizaciona cev iz koje se u vidu gejzira fekalije izlivaju praveći jezero veličine od oko 10-20 hektara.

Ta kanalizaciona cev je glavni vod iz Borče i Koteža i trebala bi da se izliva u Dunav. Međutim nije tako, jer se ona već godinama u većoj ili manjoj meri konstantno izliva u šumu praveći rečicu i tako stvara ogromno jezero.

Zanimljivo:  Neverovatna posećenost na izložbi "Moj Banat" našeg sugrađanina Nenada Stojkova

U tom šumskom jezeru skoro sva stabla topole su se osušila iako su stara preko 50 godina, stoga je potrebno reagovati što pre.

Građani se žale kako nadležni godinama zatvaraju oči pred ovim ekološkom katastrofom, iako su redovno obaveštavani o problemu koji prostoji.

Skoro identično je bilo prošle godine se kanalizacija izlivala u obliku gejzira iz popucalih, dotrajalih cevi i poplavila skoro 20 hektara šume. Više o tome – Gejzir fekalija već godinama zagađuje okolinu Krnjače i Koteža.

Nadležni često reaguju kad već bude kasno umesto da se posvete problemu, zamene cevi koje su iznad zemlje i na taj način spreče ekološku katastrofu!

Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh