Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Oktoberfest i na levoj obali Beograda - 29.09.2013

“Oktoberfest” i na levoj obali Beograda

u Dešavanja od
Tara – T2

Po ugledu na svetski poznati bavarski festival piva „Oktoberfest“ i kod nas se organizuje po drugi put u restoranu-galeriji između Krnjače i Borče (Zrenjaninski put 77a ).

Leva obala Beograda će ovog meseca biti domaćin drugog Internacionalnog festivala piva „Oktoberfest 2013“ koji će trajati do 24. oktobra.

Svi posetioci festivala će uživati i u najkvalitetnijem pivu, roštilju, a sve to uz učešće zabavnih, muzičkih etno-grupa.

„Ovaj festival se organizuje po drugi put u Beogradu i utisci posetioca su veoma pozitivni. Naš cilj je da gosti uživaju u odličnom pivu i bavarskoj kuhinji“, kaže Drago Dobrilović, organizator festivala.

Cilj održavanja “Oktoberfesta” u Beogradu je da dočara atmosferu tradicionalne nemačke kulture i mentaliteta, a kako su istakli organizatori, to je prilika i za druženje i uspostavljanje novih kontakata u opuštenoj atmosferi, uz bavarsku kuhinju i pivo.

Zanimljivo:  Predstojećeg vikenda očekuje nas prvi borčanki inkluzivni festival

Oktoberfest i na levoj obali Beograda - 29.09.2013

Festival je poznat po tonama ispijenih piva iz Bavarskih pivnica, narodnoj nošnji, nemačkim kobasicama i raznoraznim takmičenjima. Atrakcija festivala su i konobarice koje se nadmeću u nošenja piva do svojih mušterija.

Oktoberfest je jedan najvećih svetskih sajamova koji se održava svake godine u Minhenu, u Bavarskoj. Festival traje 16 dana u periodu od kraja septembra do prvog vikenda u oktobru. Preko 6 miliona ljudi iz celog sveta prisustvuje događaju svake godine. Stanovnici iz Bavarske čine 70 posto posete ovom velikom festivalu, dok čak 15% čine posetioci iz okolnih zemalja.

Inače sam „Oktoberfest“ je izuzetno važan deo kulture Bavarske jer se održava još od davne 1810. godine . Gradovi širom sveta takođe organizuju festivale po uzoru na originalni u Minhenu, kao što je i slučaj sa našim Oktoberfest-om koji se održava na levoj obali Beograd.

Zanimljivo:  "Arčibald Rajs - Čujte Srbi" večeras u Borči u Organizaciji "Eko dvorištanceta"

Oktoberfest i na levoj obali Beograda - 29.09.2013


Povezane teme:

3 komentara

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh