Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Okretnice sa Trga Republike i Studentskog trga uskoro u Dunavskoj

Okretnice sa Trga Republike i Studentskog trga uskoro u Dunavskoj

u Vesti od

Prema urbanističkom planu, okretnice autobusa i trolejbusa na Studentskom trgu i na Trgu Republike trebalo bi biti izmeštene u Dunavskoj ulici na Dorćolu. Do nove okretnice autobusi i trolejbusi bi se kretali važnijim gradskim ulicama, pa neće presecati staro jezgro Dorćola.

Sekretarijat za saobraćaj predočio je javnosti novi urbanistički plan koji će dovesti do premeštanja okretnica Studentski trg i Trg Republike.

Planom je predviđeno da se terminus premesti na lokaciju u zoni Dunavske ulice preko puta GSP-a. Zamisao je da se trolejbusi kreću do nove okretnice ulicom Tadeuša Košćuška dok autobusi Francuskom ulicom. Ipak, pre toga je neophodno da se predviđena lokacija pretvori u površinu namenjenu saobraćaju.

Zanimljivo:  GSP tvrdi: Ispunjavamo ono što predviđa red vožnje za liniju 85

Okretnice sa Trga Republike i Studentskog trga uskoro u DunavskojSekretarijat za saobraćaj naglašava da urbanistički plan još nije usvojen ali se nadaju da izmeštanje okretnica bude što pre realizovano jer bi se time smanjile gužve u centru grada.

“ Sprovešćemo sva idejno saobraćajna i građevinska rešenja predviđena za dotične lokacije, kada se steknu svi urbanističko neophodni uslovi”- izjavili su u Sekretarijatu za saobraćaj.

Plan koji obuhvata novu okretnicu već godinu dana se nalazi u proceduri usvajanja Skupštine grada Beograda. Naime, u novembru 2012. godine je predat nadležnom sekretarijatu ali još čekamo razmatranje u Skupštini.

Videćemo da li će se urbanistički plan sprovesti u delo. Do tada uživajte u staroj okretnici dok čekate autobuse na linijama 43 i 96 jer možda će nam nedostajati.

Zanimljivo:  U ulici Bratstva i jedinstva u Borči velike gužve zbog sudara
Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh