in

„Oko sokolovo“ uskoro počinje i sa kontrolom redovnog parkiranja

Počev od 01. septembra, sistem „Oko sokolovo“ će osim nepropisnog parkiranja, kontrolisati i redovno parkiranje. Sistem za sada obuhvata 93 u centralnoj gradskoj zoni.

Kako nadležni kažu, ljudi koji sada rade na kontroli parkiranja će preći na druge poslove, a do 01. oktobra očekuje se da će u ovaj sistem biti uključeno još 50 gradskih ulica.

Zato je od 01. avgusta i uvedena elektronska parking karta i unapređen sistem Parking servisa koji je obezbedio aplikaciju koja će olakšati i plaćanje parkiranja.

Prema najavama, na proleće će sistem „Oko sokolovo“ dobiti i dodatne kamere, koje će kontrolisati i stanje kolovoza i automatski alarmirati nadležne službe kako bi bila sanirana oštećenja.

Od 1. aprila kamere će snimati i kontrolisati i bašte ugostiteljskih objekata, u smislu da li je neko izašao van onoga za šta ima dozvolu ili je bašta postavljena na mestu za koje nije ni dobijena nikakva dozvola – rekao je Vesić.

Za prva četiri dana rada ovog sistema, poslato je čak 1.348 prekršaja, ukupne vrednosti oko 22 miliona dinara.

Među vozačima koji su kažnjeni čak 77 je kažnjeno dva puta, njih 24 kažnjeni su tri puta, 16 vozača dobilo je četiri kazne, a 5 je onih koji su kažnjeni čak pet puta.

Pravi efekti ovog sistema videće se tek za oko mesec dana, kako kažu nadležni u Beogradu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U sudaru na Pančevačkom mostu povređeno dete

    Pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju Preobraženje Gospodnje