in

Pokušali da prevare sistem „Oko sokolovo“, pa sebi drastično uvećali kazne

Mi smo poznati kao dovitljiv narod, pa su neki sugrađani prethodnih dana pokušali da prevare sistem „Oko sokolovo“ i da se sačuva od eventualnih kazni za nepropisno parkiranje.

Umesto da se sačuvaju od kažnjavanja, napravili su sebi još veći problem i drastično uvećali kazne koje su na kraju u obavezi da plate. A šta se zapravo desilo?

Po najosnovnijoj logici, vozači su pokušali da prevare „Oko sokolovo“ sakrivanjem tablica. Jer, ako ne može da snimi tablice, sistem ne može ni da ih kazni.

Ali, i ovo je previđeno unapred!

Kada kamere snime prekrivenu tablicu istog časa se aktivira alarm koji dobija najbliža patrola Komunalne milicije i „Parking servis“. U roku od nekoliko minuta dolazi patrola.

Ako se vlasnik pojavi tada mu se na licu mesta naplaćuje prekršaj, a ako nema nikog vozilo odnosi „pauk“, pa vlasnik na kraju plaća i kaznu i troškove odnošenja automobila.

Bahati vozač je jutros u Kneza Miloša parkirao na pešačkom prelazu i prekrio tablice. I misli da je pametan i da može da prevari sistem. Sada može da dođe po svoj automobil na plac Parking servisa, da plati prvo troškove pauka, a potom i kaznu od 25.000 dinara – objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na društvenim mrežama

Objavljen je i video snimak u kome se vidi kako ulica Strahinjića Bana izgleda sada, od kada se u ovom delu grada primenjuje sistem „Oko sokolovo“.

 

Kako nadležni tvrde, savesni vozači i pristojni građani biće zaštićeni od terora bahatih vozača.

Nadamo se da će bar jedno vozilo iz sistema Oko sokolovo svratiti i na levu obalu, u Borču, gde je parkiranje sada po sistemu divljeg zapada.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Večeras nova akcija suzbijanja komaraca na levoj obali

    NESTAO: Naš sugrađanin Nebojša poslednji put je viđen u ponedeljak!