in

Održana radionica za roditelje „Bezbednost dece na Internetu“

Gradska opština Palilula je 27. novembra u Centru za kulturu “Vlada Divljan“ za palilulske roditelje odžala je radionicu i savetovanje na temu bezbednosti dece na Internetu.

Igor Jurić iz Fondacije “Tijana Jurić“ govorio je roditeljima o tome šta je važno da znaju i kako da se postave da njihovo dete ne bi došlo u opasnu situaciju prilikom korišćenja društvenih mreža.

Jurić je govorio o podacima koji pokazuju da svako dete u proseku ima oko 1.000 prijatelja na društvenim mrežama. Od tolikog broja, ono poznaje svega 50-60, a među ostalima je bar jedan opasan po samo dete.

Jedan pogrešan prijatelj vam je dovoljan za problem – naglašava Jurić.

Takođe, istakao je i to da su deca upravo ta koja u većini slučajeva šalju zahteve za prijateljstva ne znajući da su tako u opasnosti i ne znajući da su to lažni profili.

Video igrice podjednako predstavljaju opasnost za decu jer se tu uglavnom odaju lični podaci.

Sam cilj radionice i poruka koju ona nosi nije da se deci zabrani pristup društvenim mrežama, to svakako nije moguće u današnje vreme. Cilj je da se roditelji uključe u živote svoje dece i da sa njima ostvare odnos poverenja.

Roditelji su iskazali veliko interesovanje za radionicu pa se nadamo da će u narednom periodu broj žrtava biti znatno manji.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zasijala novogodišnja rasveta u Borči (FOTO)

    Obnovljeno igralište u ulici Ratnih vojnih invalida