in

Održan treći po redu „Veliki uskršnji karneval“

Treću godinu za redom opština Palilula održala je „Veliki uskršnji karneval“ u Tašmajdanskom parku u saradnji sa „Beogradskim manifestom“. Karneval je i ove godine protekao u duhu najvećeg hrišćanskog praznika.

Važno je da sa ovog mesta na današnji praznik pošaljemo poruku koliko je važno da brinemo jedni o drugima, da pokažemo solidarnost, toleranciju, i ne samo na današnji dan nego svakoga dana u toku godine – rekao je predsednik Opštine Palilula.

Tokom dvodnevnog programa, 27. i 28. aprila posetioci uskršnjeg karnevala učestvovali su u besplatnim programima, radionicama, animacijama. Program su ulepšale mažoretkinje, perkusionisti, štulaši, žongleri, kostimirani junaci sa kojima su deca mogla da se slikaju.

Proglašena su najlepša uskršnja jaja i korpe. Najmlađi su se družili u osam kreativnih radionica, među kojima su, radionica plesa, glume, pesničkog stvaralaštva, muzička, likovna, kao i radionica scenskog stvaralaštva, oslikavanja lica i radionica za izradu kostima. Organizovano je i takmičenje u tucanju uskršnjim jajima.

Omiljeni i najsimpatičniji deo manifestacije bilo je takmičenje beba u puzanju, tzv. „puzijada“. Među 15 beba koje su učestvovale pobedio je maleni Vasilije koji je kao nagradu dobio bebi kolica.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zbog nižih temperatura sutra ponovo topli radijatori

Ne ostavljajte smeće na izletištima tokom praznika