Održan treći po redu "Veliki uskršnji karneval" - www.lobi-info.rs

Održan treći po redu „Veliki uskršnji karneval“

1 minut za čitanje

Treću godinu za redom opština Palilula održala je „Veliki uskršnji karneval“ u Tašmajdanskom parku u saradnji sa „Beogradskim manifestom“. Karneval je i ove godine protekao u duhu najvećeg hrišćanskog praznika.

Važno je da sa ovog mesta na današnji praznik pošaljemo poruku koliko je važno da brinemo jedni o drugima, da pokažemo solidarnost, toleranciju, i ne samo na današnji dan nego svakoga dana u toku godine – rekao je predsednik Opštine Palilula.

Tokom dvodnevnog programa, 27. i 28. aprila posetioci uskršnjeg karnevala učestvovali su u besplatnim programima, radionicama, animacijama. Program su ulepšale mažoretkinje, perkusionisti, štulaši, žongleri, kostimirani junaci sa kojima su deca mogla da se slikaju.

Proglašena su najlepša uskršnja jaja i korpe. Najmlađi su se družili u osam kreativnih radionica, među kojima su, radionica plesa, glume, pesničkog stvaralaštva, muzička, likovna, kao i radionica scenskog stvaralaštva, oslikavanja lica i radionica za izradu kostima. Organizovano je i takmičenje u tucanju uskršnjim jajima.

Omiljeni i najsimpatičniji deo manifestacije bilo je takmičenje beba u puzanju, tzv. „puzijada“. Među 15 beba koje su učestvovale pobedio je maleni Vasilije koji je kao nagradu dobio bebi kolica.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Zbog nižih temperatura sutra ponovo topli radijatori

Sledaća priča

Ne ostavljajte smeće na izletištima tokom praznika

Poslednje od Dešavanja