Održan treći po redu “Veliki uskršnji karneval”

u Dešavanja

Treću godinu za redom opština Palilula održala je “Veliki uskršnji karneval” u Tašmajdanskom parku u saradnji sa “Beogradskim manifestom”. Karneval je i ove godine protekao u duhu najvećeg hrišćanskog praznika.

Važno je da sa ovog mesta na današnji praznik pošaljemo poruku koliko je važno da brinemo jedni o drugima, da pokažemo solidarnost, toleranciju, i ne samo na današnji dan nego svakoga dana u toku godine – rekao je predsednik Opštine Palilula.

Tokom dvodnevnog programa, 27. i 28. aprila posetioci uskršnjeg karnevala učestvovali su u besplatnim programima, radionicama, animacijama. Program su ulepšale mažoretkinje, perkusionisti, štulaši, žongleri, kostimirani junaci sa kojima su deca mogla da se slikaju.

Proglašena su najlepša uskršnja jaja i korpe. Najmlađi su se družili u osam kreativnih radionica, među kojima su, radionica plesa, glume, pesničkog stvaralaštva, muzička, likovna, kao i radionica scenskog stvaralaštva, oslikavanja lica i radionica za izradu kostima. Organizovano je i takmičenje u tucanju uskršnjim jajima.

Omiljeni i najsimpatičniji deo manifestacije bilo je takmičenje beba u puzanju, tzv. “puzijada”. Među 15 beba koje su učestvovale pobedio je maleni Vasilije koji je kao nagradu dobio bebi kolica.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Dešavanja

Idi na VRH