in

Od subote Pančevački most svake noći zatvoren za saobraćaj

Zbog geodetskog snimanja nultog stanja čelične konstrukcije Pančevačkog mosta, u okviru radova na rekonstrukciji levog koloseka, od subote 10. novembra do subote, 24. novembra privremeno će biti izmenjen režim drumskog saobraćaja.

Tako će svakog dana od 00.00 do 2.00 časa, kao i od 03.00 do 05.00 sati, u potpunosti biti obustavljen drumski i železnički saobraćaj preko Pančevačkog mosta.

Od 02.00 do 03.00 časa preko Pančevačkog mosta biće propuštan drumski saobraćaj. Za interventna vozila postavljena privremena drumska vertikalna signalizacija neće važiti.

Teška teretna vozila iz pravca Beograda biće zaustavljena na tranzitnom putu u Dunavskoj ulici. Vozila iz pravca Pančeva biće zaustavljana na lokalitetu starog privremenog punkta na putu Beograd – Pančevo, dok se vozila iz pravca Zrenjanina zaustavljaju ispred naselja Kotež. Obustava saobraćaja ovih kategorija vozila obaviće se 15 minuta pre otpočinjanja radova na mostu.

Vozila koja se kreću iz pravca Koteža i ostalih naselja sa banatske strane, kao i iz firmi koje svoja predstavništva imaju na toj strani Beograda, biće zaustavljena ispred navoza na most. Zaustavljanje vozila je u krajnjoj desnoj traci, kako bi se nesmetano odvijao saobraćaj na relaciji Vršac – Zrenjanin.

Ostale vrste vozila biće zaustavljene uz asistenciju pripadnika MUP-a, ispred navoza na most iz svih pravaca. Na prilaznim pravcima iz Pančeva i Zrenjanina omogućava se odvijanje saobraćaja na pravcima Pančevo – Zrenjanin i Zrenjanin – Pančevo, uz asistenciju saobraćajne policije.

Uložićemo maksimalne napore kako bi geodetsko snimanje Pančevačkog mosta bilo brzo i efikasno završeno i pre predviđenih rokova – saopštili su iz „Infrastruktura železnica Srbije“

Praktično jedina alternativa koja će biti na raspolaganju Beograđanima u noćnim satima, od 00.00 do 02.00 i od 03.00 do 05.00 biće Pupinov most.

Razdaljina između ova dva mosta je oko 20 kilometara, a kako se prolazi kroz centar grada potrebno je minimum 30-40 minuta vožnje.

Promene u gradskom prevozu

Zbog ove obustave saobraćaja doći će i do izmene na linijama javnog gradskog prevoza, kako onim noćnim, tako i na prvim dnevnim polascima koji počinju od 04.00 časa ujutru.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Molim za odgovor povodom hzatvaranja mosta: da li znači da ni hitna pomoć neće moći preko mosta u vreme kad je zatvoren za saobraćaj? Moja snaja treba da se porodi takoreći svakog dana. Šta ako porođaj počne usred noći?

Deponija kod Pančevca se ne smanjuje, iako je čiste od februara

U blizini Pupinovog mosta lančani sudar zbog divlje svinje