in

Deponija kod Pančevca se ne smanjuje, iako je čiste od februara

Velika divlja deponija, sa „gradske“ strane, ispod Pančevačkog mosta, još nije u potpunosti očišćena budući da je i pored sanacije od strane gradskih službi nagomilavanje otpada ponovo počelo. Ili bolje rečeno, nikad nije prestajalo.

Iako je jasno naznačeno da prostor nije namenjen bacanju bilo kakvog otpada, ipak sa nastavlja sa iznošenjem plastičnih kesa, šuta, džakova i svih ostalih vrsta otpadnih materija. Za to vreme, sa ove divlje deponije šire se neprijatni mirisi, a ugrožena je i reka jer se deo otpada „sliva“ u Dunav.

Podsećamo da je akcija saniranja ove deponije otpočeta u februaru ove godine, a da su u njoj bila uposlena tri komunalna preduzeća, „Gradska čistoća“, „Beograd put“ i „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Čišćenje dovelo i do fizičkog napada

Akcija čišćenja ovog rugla započeta je još u februaru angažovanjem tri komunalna preduzeća: „Gradska čistoća“, „Beograd put“ i „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Čišćenje je nastavljeno i u narednim mesecima.

Darko Glavaš

Tokom akcije saniranja otpada desio se i incident, kada je u maju ove godine fizički napadnut gradski sekretar Darko Glavaš. Tom prilikom nanete su mu lakše povrede, a intervenisala je i policija.

Udarili su me, cepali mi odeću, gađali me čime su stigli. Oštetili su i vozilo kojim sam došao. Policija je intervenisala i te osobe su privedene – rekao je tom prilikom Glavaš.

Kako su gradski čelnici navodili u vreme početka čišćenja, ovaj prostor bi mogao da bude dat na korišćenje komunalnim preduzećima i da tu bude izgrađen deo puta i pešačke zone budući da su u blizini jako bitne saobraćajnice, ali i obala reke.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Glogonjski rit, Tovilište i Padinska bez vode zbog rekonstrukcije vodovoda

Od subote Pančevački most svake noći zatvoren za saobraćaj