in

Od juna jedan pozivni centar za sve komunalne službe i prijave kvarova

Besomučno okretanje brojeva i neuspele pokušaja da sa druge strane žice čuju glas operatera gradskih preduzeća kako bi prijavili kvar, sugrađani bi konačno trebali da zaborave od juna ove godine.

Kako nas uverava Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima, uveliko se radi na integrisanju brojeva svih gradskih preduzeća u jedan.

Osim što će sugrađanima biti neophodno da znaju samo jedan broj, tvrdi da će na ovaj način nadležni imati u vidu da li je prijava obrađena, a građani mogu da očekuju da im se uvek odgovori o ishodu.

U „Beokom“ servisu trenutno po smeni radi 11 operatera, dok će optimalan broj biti između 20 i 28, kako bi se pokrile potrebe građana. Ideja je da se iz svakog gradskog preduzeća preseli po dvoje operatera.

U softver se unose podaci, svaki poziv, i zavode se pod brojem, kao u pisarnici, a odatle prenose do nadležnih službi za rešavanje problema. Glavaš tvrdi da kad se svi operateri grupišu neće biti „gluvih telefona“. Takođe, nadležnoj službi se daje rok za odgovor.

Kod nas već sede operateri „Čistoće“ i Komunalne milicije. U narednom periodu trebalo bi da pređu i ostali. Preduzeća neće imati dodatne troškove, jer će ti isti ljudi samo biti kod nas. Sistem funkcioniše tako što ukoliko građani žele, evidentiraju se njihovi podaci, problem i na koga je adresiran. Svi pozivi se arhiviraju, i zna se da li je operater odgovorio na poziv ili nije. Takođe, prati se predmet, i u sistemu se vidi ko je zakazao. – objašnjava Glavaš.

Ovaj sistem povezuje sve jedinice gradskih preduzeća i gradske opštine, a u tom lancu od prijave problema do otklanjanja kvara može da se vidi ko je „krivac“ što posao nije završen na vreme.

Prepoznaje se koje je preduzeće koliko ažurno, koje kasni sa odgovorima i ko nije uvažio građane. Direktori preduzeća, takođe, mogu da dobiju alarm ko nije uradio posao – objašnjava naš sagovornik.

U proteklom periodu najviše pritužbi bilo je na račun kol-centra „Beoelektrana“ kada su na početku grejne sezone građani slušali nasnimljene poruke, umesto da im se javi operater.

Ovaj sistem Beogradskog pozivnog centra omogućuje da gradska uprava putem mape ima uvid u sve probleme koji su građani prijavili, kao i kako se grupišu i na kojim opštinama ih ima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Danas i sutra zbog radova bez vode naselja na levoj obali

    Nema više raskopavanja ulica posle asfaltiranja, radovi usklađeni