in

Od danas popuštanje uvedenih mera, najstariji u šetnju 3 puta nedeljno

Prema najavama nadležnih, od danas će postepeno početi popuštanje do sada mera koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa COVID 19. Ovo će za građane značiti postepeno vraćanje u redovne životne tokove.

Među prvim odlukama koje će stupiti na snagu je mogućnost da se starijima od 65 godina odobre šetnje tri puta nedeljno, kao i skraćene policijskog časa za jedan sat.

Ublažavanje mera Vlade najavio je tokom uskršnjih praznika presednik Aleksandar Vučić, koji je istakao da će se epidemiološka situacija i dalje pažljivo pratiti i da će se u skladu sa tim i reagovati.

Stariji od 65 godina konačno će moći malo da udahnu svežeg vazduha. Od danas mogu u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u periodu od 18.00 do 01.00 čas posle ponoći, i to na pola sata.

Takođe, najstariji sugrađani će kupovinu obavljati u istim terminima kao i dosad. Za sve ostale građane policijski čas počinjaće sat vremena kasnije nego dosad, dakle od 18.00 časova.

Ponovo se otvaraju zelene pijace, ali uz obaveznu primenu svih mera zaštite. Više o tome pročitajte OVDE.

Počeće se i sa otvaranjem zanatskih radnji, prodavnica građevinskog materijala, tehničke robe, dok će se na druge delatnosti sačekati.

U periodu od 27. aprila do 4. maja trebalo da budu otvoreni lokali površine manje od 300 kvadrata, uključujući frizerske i kozmetičke salone.

Ako se epidemiološka situacija i dalje bude razvijala u dobrom smeru na red će u maju doći i otvaranje tržnih centara, restorana, hotela, banja i aerodroma.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se nazire kraj epidemiji novog korona virusa, ali je i pozvala na strpljenje još neko vreme.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od sutra se ponovo otvaraju beogradske pijace, ali uz mere zaštite

    U Borči dvogodišnjak pokrenuo automobil, pregazio majku i brata