in

Od danas moguće je testiranje na COVID-19 na lični zahtev

test covid 19

Testiranje na lični zahtev građana počinje danas, a brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, ali i domovima zdravlja.

Test na lični zahtev košta 6.000 dinara, uplaćuje se na jedinstveni žiro račun koji se može naći na sajtu Ministarstva zdravlja – stranici COVID-19, sajtu RFZO.

Procedura je takva da građani prvo uplate novac na žiro račun, a zatim testiranje, odnosno uzimanje brisa iz grla i nosa mogu obaviti u najbližem institutu, zavodu ili domu zdravlja.

Na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu navedeno je da građani termin za testiranje mogu zakazati putem mejla info@zdravlje.org.rs, sa molbom da se ostavi broj telefona kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pravo na besplatno testiranje, o trošku države, imaju svi građani sa simptomima na COVID-19, koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.

Testiranje je besplatno i za pacijente koji odlaze na operacije i određene intervencije.

Besplatno testiranje je omogućeno svim studentima ili maloletnim licima koja putuju u zemlje koje ne dozvoljavaju ulaz bez prethodno uradenog PCR testa.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sutra bez vode Kovilovo, Padinska Skela, Tovilište i Novo naselje

    Objavljen broj budžetskih i samofinansirajućih studenata za ovu godinu