Od 01. aprila najbolje je zaobilaziti centar grada

u Društvo

Zbog početka druge faze radova na rekonstrukciji Trga republike, beogradske vozače od ponedeljka, 1. aprila, očekuje “mali pakao” kada je reč o kretanju kroz ovaj deo centra prestonice.

Budući da će za saobraćaj biti zatvoren potez od ugla Terazija i Prizrenske ulice, pa duž Kolarčeve sve do zgrade Narodnog pozorišta, očekuje se da najveći broj vozila u narednom periodu zakrči Trg Nikole Pašića i Slaviju.

Trolejbuske linije 19, 28 i 41 biće ukinute, dok će linije 21, 22 i 29 ići do Trga Slavija – napominju iz nadležnog sekretarijata. – S druge strane, linija 40 će biti pojačana.

Svi vozači koji će Prizrenskom ići iz pravca Brankovog mosta biće usmeravani ili ka Slaviji ili ka Trgu Nikole Pašića. Veliki zastoji očekuju se u Dečanskoj, Braće Jugovića i Francuskoj ulici, jer će automobili i pojedine linije gradskog prevoza, koje se kreću iz pravca Narodne skupštine i Terazijskog tunela ka Dorćolu, zaobilazno biti usmeravane ka ovim saobraćajnicama.

Autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će iz Francuske saobraćati kroz terminus Trg republike, i dalje će se kretati ulicom Bulevara despota Stefana, Dečanskom i posle redovnom trasom. U suprotnom smeru ići će iz Dečanske, Bulevarom despota Stefana, Ulicom braće Jugović do Francuske i dalje redovnom putanjom – napominju iz Sekretarijata.

Radovi na adaptaciji privremene okretnice trolejbusa kod Palate “Albanija” uveliko su u toku i saobraćajno ostrvo na tom potezu je uklonjeno. Autobusi 31, kao i privremena ekspresna mini-linija koja će biti uvedena od Trga Slavije, saobraćaće kroz Ulicu kralja Milana i njihova okretnica biće upravo na ovom mestu.

Foto: Novosti

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Društvo

Idi na VRH