in

Obrenovčani protestvovali ispred „Slavije“ zbog premeštanja u Krnjaču

Protest Obrenovcana
Protest Obrenovcana

Obrenovčani smešteni u hotel „Slavija“ protestvovali su sinoć jer im je saopšteno da moraju da napuste hotel. Krizni štab je odlučio da ih premesti u radničke barake u Krnjači u toku današnjeg dana.

Oko 400 Obrenovčana smeštenih u hotelu „Slavija“ protestvovalo je sinoć zbog iznenadne odluke Kriznog štaba da evakuisani budu premešteni u Krnjaču ili Zrenjanin jer je hotel bio samo privremeni smeštaj.

„Ne znamo ni gde idemo, ni šta nas čeka. Ljudi koji nam se nisu ni predstavili rekli su nam da moramo da idemo, a ko zna gde? Pričaju o nekim halama, barakama, niko ne zna gde tačno“, očajni su članovi porodice Savić, među kojima je i trudnica u šestom mesecu i trogodišnji dečak.

Među Obrenovčanima ima mnogo mališana, trudnica, kao i starih i bolesnih, ali odluka Kriznog štaba je konačna.

Upravo sam i ja saznala informaciju od Kriznog štaba da će ljude premestiti u Krnjaču i Zrenjanin sutra u toku dana. Čim sam za to saznala, došla sam da im saopštim. Ne znam gde će tačno biti smešteni, ali bitno je da neće biti na ulici. Svi smo znali da je ovo samo privremeni smeštaj, ali nisu morali na ovaj način to da saopšte ljudima”, kaže Jelena Smiljanić, menadžer hotela.

Hotel „Slavija” ponudio je privremeni smeštaj za određeni broj evakuisanih, ali oni više ne mogu besplatno da smeštaju osobe jer su izdali hotelske sobe.

„Nema razloga da se od svega toga pravi problem jer je svakom obezbeđen smeštaj. Inače, nažalost, u hotelima u kojima su oni bili smešteni, pričinjena je veća materijalna šteta“, kaže Jasmina Ivanović, sekretar za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Na levoj obali organizovana akcija suzbijanja komaraca

Nevremene na levoj obali: I danas prete oblini pljuskovi i grad

Nevreme na levoj obali: I danas prete obilni pljuskovi i grad