Novo igralište u naselju Crvenka: U skladu sa prirodom - www.lobi-info.rs

Novo igralište u naselju Crvenka: U skladu sa prirodom

2 minuta za čitanje

Da se ne ulaže podjednako u sve delove grada, odavno već znamo, svakodnevno vidimo razne primere koji tome svedoče. Barem deca nisu dužna da osećaju razne vidove diskriminacije na svojoj koži, pa eto.

Meštani Crvenke su svojim klincima obezbedili parkić u onim okvirima u kojima su sami mogli. Kako navode Opština Palilula im je pomogla u realizaciji parkića i obezbedila klackalice, kao i farbanje ostalih rekvizita za igru, koje su inače sami meštani ovog naselja napravili.

Ovaj parkić za decu se vidno razlikuje od svakako modernijih parkića koji se mogu videti npr. u Borči. Nedavno smo objavili kako je Opština obnovila jedno igralište u Borči, pa isto možete videti klikom ovde.

Meštani su i sami svesni činjenice da njihov kraj ima manji broj mališana u poređenju sa nekim drugim krajevima leve obale. Međutim, to što ima manje dece ne opravdava Opštinu da ne priušti i ovom delu naselja barem malo više sličnosti sa standardnim dečijim parkom. Kako navodi jedna nezadovoljna majka – Bolje da parkić bude manji, ali kvalitetniji.

Kako se i sa fotografija može primetiti igralište nema gumenu podlogu ili barem neko popločanje, kako bi deca i u toku vlažnijih vremenskih prilika mogla da se igraju, a da se ne vrate blatnjava svojim kućama.

Roditelji ovog mesta su posebno ogorčeni, jer su pored ostavljene parkovske površine koja je nalik na običnu livadu, dobili rupe i blatnjave prilaze.

Ovo naravno nije usamljen slučaj. Slična situacija je i sa parkovima u naseljima: Glogonjski i Jabučki rit, Vrbovski, Dunavac, Besni Fok, Široka Greda… Dugogodišnja praksa je da su ulaganja sve skromnija što se više udaljavamo od centra grada.

Nadamo se da će biti načina i sredstava da svi krajevi leve obale dobiju svoj lepo uređeni kutak za bezbrižnu igru dece i odmor odraslih. Dok se ta želja ne ostvari, verujemo da će deca biti kreativna i ovog puta i znati da uživaju bez obzira na propuste nas odraslih.

Leave a Reply

Prethodna priča

Požar u Branka Momirova

Sledaća priča

Suzbijanje komaraca u zatvorenom prostoru na Paliluli

Poslednje od Društvo