in

Novi koloseci na železničkoj stanici u Krnjači za efikasniji saobraćaj

Počeli radovi na modernizaciji pruge u Krnjači i kod Pančevačkog mosta
Počeli radovi na modernizaciji pruge u Krnjači i kod Pančevačkog mosta

U ponedeljak 22. decembra počinju radovi na postavljanju novih koloseka na železničkoj stanici u Krnjači, najavljuju Železnice Srbije.

Radovi na modernizaciji pruge na relaciji Pančevački most-Pančevo glavna, koja je dugačka 15 km neprekidno se odvijaju. U toku je izgradnja i modernizacija drugog železničkog koloseka.

Vrednost ovog projekta je oko 91 milion dolara. Od te sume oko 78 miliona se finansira iz ruskog kredita, dok ostatak daje država Srbija.

Postavljanje novih koloseka nadgledaće generalni direktor Ruskih železnica Vladimir Ivanovič Jakunjin. Nakon toga posetiće Osnovnu školu „Vasa Živković“ u Pančevu gde je kompanija „RŽD Internešenal“ finansirala rekonstrukciju zgrade škole, rešivši problem kišne kanalizacije u unutrašnjem školskom dvorištu, i poklonila sportsku opremu.

Rekonstrukcija železničke pruge na ovoj deonici veoma je važna za efikasniji transport i prevoženje putnika. Nadamo se da će se radovi nastaviti u ovom ritmu i da će modernizacija železnice biti realizovana na najbolji mogući način.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zrenjaninski put: Tuča u prevozu, putnik dobio batine zbog psa-2014

    Zrenjaninski put: Putnik zbog psa dobio batine u prevozu

    Pančevački most: Sleteo kolima na šine