Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Novi autobusi sigurno stižu na levu obalu

u Vesti od

Obišavši fabriku „Ikarbusa” kako bi video kako ide pravljenje novih autobusa za beogradske ulice, gradonačelnik prestonice Siniša Mali izneo je planove za naredne četiri godine.

Kao što smo već rekli, na ulice Beograda 21. septembra izaći će deset novih autobusa a u dva navrata u oktobru još po deset.

„Sklapanje vozila teče po planu i do kraja oktobra Beograđani će imati priliku da se voze u 30 novih niskopodnih autobusa”, rekao je tokom posete „Ikarbusu” Siniša Mali.

Ova vozila biće niskopodna i crvena imaće video nadzor, kako bi bezbednost vozača i putnika bila na pristojnom nivou, brojače putnika bežični internet.

Svi novi autobusi imaće kamere a od početka 2015. godine radi se i na ugradnji kamera u ostala vozila javnog gradskog prevoza.

Zanimljivo:  Koncert benda Vizelj iz Padinske skele, sutra u Elektropioniru

„I za 2016. planirali smo nabavku novih 80 vozila”, dodao je gradonačelnik Mali, „kako bismo u četiri naredne godine zamenili ceo vozni park i doveli GSP u stanje koje ovaj grad zaslužuje.”

Iz navedenog se može zaključiti da će neki od novih autobusa sigurno krenuti da saobraćaju levom obalom Dunava u naredne četiri godine a čak i da ne dobijemo nove novcijate autobuse, ukoliko se vozni park GSP-a kompletno poboljša, to treba da znači da će pomak nabolje osetiti i građani leve obale Dunava.

Iskreno se nadamo da će autobusi u glavnom gradu biti sređeni i/ili zamenjeni kako mi sa leve obale Dunava više ne bismo imali probleme sa vozilima koja se zapaljuju, kvare, pregrejavaju i sl. 

Zanimljivo:  Osnovci u Glogonjskom organizovali bazar da sakupe sredstva za renoviranje
Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh