Nove mere protiv Covid 19 koje važe od danas - www.lobi-info.rs
/

Nove mere protiv Covid 19 koje važe od danas

1 minut za čitanje
1

Od danas na celoj teritoriji Republike važe nove mere za zaštitu od koronavirusa po kojima se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru istovremeno za više od deset ljudi.

Spisak novih mera:

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje 1,5 metara, odnosno na svaka četiri kvadratna metra može biti prusutno samo jedno lice, predviđeno je merama koje je juče usvojila Vlada Srbije na predlog Kriznog štaba.

Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku.

Nove mere će kontrolisati krizni štabovi i nadležne inspekcije, kao i komunalna policija.

Vlada je preporučila da se maske nose na svim javnim mestima na otvorenom prostoru.

Na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metara (redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta), nošenje maski je obavezno.

1 Comment

  1. Sve je to lepo ali od tog posla (pridrzavanje mera), nema nista ako zaista ne bude ŽESTOGOG KAŽNJAVANJA. Mi smo takav narod na zalost.

Leave a Reply

Prethodna priča

Ipak ćemo dočekati suzbijanje komaraca iz vazduha

Sledaća priča

U Kotežu dečije igralište na meti bahatosti, baneri uništeni posle samo 7 dana

Poslednje od Društvo