in

Nerealizovana dva polaska zaredom na liniji 85 iz Borče

Danas u 15.15 i 15.32 nisu realizovana dva polaska zaredom na liniji 85 iz Borče pa su mnogi građani čekali svoj autobus više od 45 minuta.

– Da li možete da vidite šta se dešava sa linijom 85? Da li će bar nekad doći po redu vožnje? Ovo je stvarno sramota da po ko zna koji put polazak u 15.15 ne bude, dok 95 ide bukvalno jedan za drugim, poslao nam je sugrađanin Nikola koji se u tom momentu nalazio na okretnici 85 u Borči.

Nije prošlo mnogo vremena, sugrađanin nam se ponovo obratio jer se dogodio još jedan nerealizovan polazak.

– I ne samo da nije imao polazak u 15.15, nego nije ni u 15.32. Stvarno sramota, napisao je Nikola.

Dispečeš jedan burek

Na osnovu letnjeg reda vožnje, prvi polazak je trebao da obavi privatni prevoznik dok je drugi rezervisan za GSP Beograd.

Potvrđeno! 95-ica najopterećenija linija u Beogradu - 2015

Zato smo pozvali dispečerski centar GSP-a, koji pruža informacije o neplaniranim poremećajima u odvijanju javnog gradskog saobraćaja.

Međutim, od dispečera smo saznali da to više nije njihova nadležnost, već je sve preusmereno na Direkciju za javni prevoz.

Iskreno, nismo se mnogo začudili jer je prebacivanje nadležnosti čest posao u državnim službama ali upornost je naš moto.

Stoga smo pokušali da dobijemo više informcija od Sekretarijata za saobraćaj Beograda, odnosno Direkcije za javni prevoz pa smo pozvali sve brojeve telefona i, pogađajte samo jednom – niko nam se nije javio!

Pisanim putem smo se obratili nadležnima kako bismo saznali više o nerealizovanim pozivima i tom prilikom pitali kada će i da li će imati info centar.

Nekada smo imali dispečerski centar GSP-a, koji je radio kao dragstor (00-24) i od kog smo mogli saznati šta se dešava sa javnim prevozom a sada imamo Direkciju za javni prevoz koja nema info centar ali ima evropsko radno vreme.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. To je svakodnevna praksa…85 nikad ali bukvalno NIKAD ne ide po onom redu voznje koji je predstavljen..ni po letnjem,jesenjem,prolecnom… redu voznje..pravilo je cekaj pa kad dodje dodje..skoro sam cekao u Zemunu skoro ceo sat dok su pored mene prolazili konvoji 45,83,18..jos jedan dokaz da nas/gradjane leve obale/ i ova gradska vlast kao i svaka predhodna dozivljava kao gradjane drugog reda..tu se apsolutno nista nije promenilo.Sramota!

  2. Ma kao da smo gradjani drugog reda svi sa leve obale, svaki dan zbog posla koristim liniju 95, od kad su pocele vrucine samo sam u jednoj 95-ci naisla na upaljenu klimu i to do promrzlosti , koji je to sok za organizam, u ostalim autobusima klima nikako nije ni radila, a danas je cak bilo upaljeno i grejanje, u sred podneva na 31c. Takvi propusti, toliki bezobrazluk, i ne postovanje putnika, a hoce da im svakog meseca placamo bus plus, uzasno.

Besplatne predstave za predškolce i roditelje u UK Palilula 2015

UK Palilula vas poziva na letnje predstave i koncerte

Život posle„Oluje u baraci u Krnjači - 2015 1995

Život posle „Oluje“ u baraci u Krnjači