in

Nema mleka bez Imleka: Kompanija proslavila 60. rođendan

Kompanija proslavila 60. rođendan
Kompanija proslavila 60. rođendan

Regionali lider mlekarske industrije, kompanija Imlek proslavila je 60. rođendan sinoć u „Belekspocentru“ i najavila proširenje palete organskih proizvoda u 2014. godini.

Brend Srbije, svečano je obeležio 60 godina rada uz prisustvo brojnih domaćih zvanica iz sveta biznisa, politike, javnog života i medija. Generalni direktor, Slobodna Petrović na poćetku je odmah naglasio da kompanija već godinama posluje uspešno i nada se da će tako biti i u budućnosti te jubilej predstavlja veliki dan za Imlek.

Još od samog početka u okviru PKB korporacije, pa preko privatizacije, „Imlek“ i proizvodi koje plasiramo su imali samo rast u kvalitetu. Imamo dugu tradiju, stručne kadrove i sistem rada čiji je glavni postulat unapređenje proizvodnje. Podsetiću samo da se na asortimanu „Imleka“ danas nalazi oko 100 različitih proizvoda. Mnoge generacije su odrasle uz „kravicu“, a ja svima želim da zajedno proslavimo i njen 100. rođendan”– izjavio je generalni direktor „Imleka“ Slobodan Petrović.

Imlek je dobio i priznaje povodom uspešnog rada koje je uručila Potpredsednica Privredne komore Srbije, Vidosava Džagić i podsetila prisutne da je kompanija lider u transformaciji srpske mlekarske industrije i pionir u prenošenju EU regulative.

Kompanija Imlek osnovana je davne 1953Kompanija Imlek osnovana je davne 1953. godine kada je u Glogonjskom ritu u gazdinstvu „Lepušnica“ podigla prvu mlekaru u PKB-u. Tada je formirana prva mlekarska industrija Imlek koja je brojala oko 800 krava i davala dnevno između tri i pet hiljada litara mleka koje je u metalnim kantama konjskim zapregama i traktorima slato na beogradsko tržite.

Danas, Imlek predstavlja brend Srbije koji godišnje preradi oko 360 miliona litara mleka, čija ulaganja su dovela do najvišeg stepena kvaliteta proizvoda, što dokazuju i mnogobrojne nagrade i priznanja. Tradicija duga više od pola veka, stručni kadrovi, savremena tehnologija i stalno unapređivanje proizvodnje rezultiralo je u više od 80 različitih mlečnih proizvoda koje IMLEK svakodnevno donosi.

Čestitamo Imleku jubilarni rođendan, da nastavi da obezbeđuje potrošače zdravim, ukusnim i hranljivim proizvodima jer “Nema mleka bez Imleka”.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U subotu u nesreći kod Jabučkog rita teško povređen vozač - 30.11.2013

    U subotu u nesreći kod Jabučkog rita teško povređen vozač

    Raspevane zvezdice pevajući prikupile novac za decu iz Zvečanske