in

Neke od problema na koje se žalimo, stvorili smo sami

Sugrađani iz Trsteničke ulice u Borči, imaju problem sa površinskim vodama koje se često zadržavaju na kolovozu. Kako kažu, obećano im je da će problem biti rešen, ali još uvek čekaju.

U opštini Palilula objašnjeno nam je da je ovo ulica u kojoj su privatne kuće i privatni posedi, čiji su vlasnici fizička lica. Ova ulica vodi se kao nekategorisan put.

Trstenička ulica

Kako kažu u opštini, sugrađani prilikom izgradnje kuća, ograda i sličnih objekata, nisu vodili računa o tome da ostave prostora za kišni kanal ili vodopropust.

Građani su gradili do same ivice puta. – kažu u opštini.

Štab za vanredne situacije opštine Palilula građanima je ponudio rešenje za navedeni problem. Ponuđena je mogućnost izrade projekta za odvodnjavanje, ali građani nisu potpisali izjave da su saglasni sa tim rešenjem.

Ovaj problem nije usamljen i tipičan je za većinu ulica u naseljima koja su nikla na levoj obali. Ulice su preuske, bez prostora za odvode, čak i bez mogućnosti za trotoare.

Vlasnici privatnih placeva nisu bili, i najčešće još uvek nisu, spremni da se odreknu dela svoje zemlje kako bi ulice bile adekvatno urbanizovane i dovoljno prostrane i za pešake i za vozače.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Bahatost privrednih subjekata kao zagađivača leve obale

    Besplatno odnošenje kabastog otpada tokom vikenda