in

Najezda insekata ispod Pančevačkog mosta (VIDEO)

U pozadini se vide svetla Pančevačkog mosta, ali morate se dobro zagledati da bi ih uočili…

Naš najpoznatiji alas i spasilac Renato Grbić je prošlog četvrtka uveče  kod Pančevačkog mosta zabeležio pravu najezdu insekata.

– Dok su avionima prskali insekte bilo je super, a kada smo ušli u EU. Insekti će nas pojesti jer moramo da ih gajimo i po cenu propasti. Užas – kratko je prokomentarisao Renato na svom FB profilu.

Pogledajte video…

Evo dokaza zašto je potrebno prskati priobalje Dunava i Save iz aviona…

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Nekada, pre 40-50 godina, leteo bi avion, iz njega bi izlazio oblak i kao izmaglica spustao se po gradu. Malo je smrdelo, ali mi nismo znali za krpelje, zitne bube, a i komarci nas nisu ujedali. Isli smo u Topcider, Kosutnjak, na Zvezdaru i nismo brinuli zbog krpelja i drugih insekata. Kazu da je to bilo stetno i da su danas ekoloski ispravna sredstva. Ali danas su ljudi bolesniji a od tih ekoloskih sredstava komarci se samo naljute a krpelji malo “ naduvaju“ pa sa novim elanom krenu na nas. Sada ide kamionet, pucka neki smrdljivi dim, ali ide uglavnom glavnim ulicama u kojima zbog izduvnih gasova automobila vec ima manje insekata. Ne zalaze po bocnim ulicicama u kojima po dvoristima, septickim jamama, barama imate legla komaraca, tako da je to uzaludan rad. Jedino resenje je vratiti avione, helikoptere, dronove, bilo sta sto ce iz vazduha zaprasiti celu povrsinu. Pa ako treba vratiti i stari dobri DDT, nista nam nece biti. Pitajte ove starije od 60 godina da li su se otrovali od tog zaprasivanja.

Uskoro moguće zaprašivanje komaraca iz aviona

Pretok, Mali Zbeg, Crvenka i delovi Krnjače danas bez struje