in

Najbolji svetski stonoteniseri do sutra igraju u Kovilovu

Posle 12 godina u Srbiji se ponovo igra Međunarodni stonoteniski turnir – Seamaster 2019 ITTF Challenge Serbia open. Turnir se održava u Sportskom centru u Kovilovu i završava se sutra, 5. maja.

U Kovilovo je došlo 228 takmičara, koji će se takmičiti  u muškoj, ženskoj, pojedinačnoj i dubl konkurenciji. Nagradni fond ovog turnira iznosi 30.000 dolara.

Prvi nosilac u muškoj pojedinačnoj konkurenciji je Austrijanac Stefan Fegerl, 61. igrač na ITTF rang listi, dok je u ženskoj konkurenciji prvi nosilac Japanka Hina Hajata, koja je 30. igračica sveta.

SC Kovilovo

Prvi operativac Stonoteniskog saveza Srbije Goran Kocić smatra da je jako bitno što je Srbija ponovo domaćin ovog turnira.

„Uz veliku pomoć Aleksandra Karakaševića posle punih 12 godina u našoj zemlji se održava prestižan turnir, što je velika stvar. Takmičari su stigli, što se tiče same organizacije sve teče u najboljem redu – poručio je Kocić.

Kako je dodao, veliku čast pričinjava i što smo dobili domaćinstvo za Evropsko prvenstvo za mlade, koje se održava 2021. godine u Novom Sadu.

U Stonotenisko savezu se nadaju da će Srbija i sledeće godine biti domaćin ovog prestižnog turnira.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Stočarsko-veterinarskom centru u Krnjači rasulo

    Održan drugi po redu protest ispred pekare Roma u Borči