in

Najavljeno rušenje! Sagrađena zgrada od 2.000 kvadrata na dozvolu od 400

Najavljeno rušenje: Sagrađena zgrada od 2.000 kvadrata na dozvolu od 400
Najavljeno rušenje: Sagrađena zgrada od 2.000 kvadrata na dozvolu od 400

Grad Beograd uveliko popisuje građevinske objekte u izgradnji kako bi se utvrdilo da li poseduju sve dozvole, sa ciljem sprečavanja nelegalne gradnje. Alarm za ovu akciju bio je oglas u kome se nudio plac na prodaju uz prazan broj za legalizaciju.

Grad Beograd pokrenuo je akciju popisa građevinskih objekata u izgradnji i kontrole dokumentacije, kako bi se utvrdilo da li objekti poseduju sve dozvole za izgradnju.

Vanredna kontrola počela je za 14.829 dodatnih zahteva a, inače, oko 237.000 zahteva postoji na teritoriji celog Beograda.

„Sekretar za legalizaciju je pre nekoliko nedelja poslao zahtev svim predsednicima opštine da nam dostave sve brojeve za legalizaciju. Dobili smo 14.829 dodatnih zahteva a inače oko 237.000 postoji za teritoriju čitavog Beograda. Našli smo gotovo 2.000 nepotpunih, koji izazivaju sumnju i koje ćemo naknadno proveriti”, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Sagrađena zgrada od 2.000 kvadrata na dozvolu od 400

Pojedini investitori u gradu koriste to što je za do 800 kvadratnih metara nadležna opštinska inspekcija, a preko toga gradska. Ko gradi u skladu sa dozvolama koje ima, radiće nesmetano, ko ne, biće sankcionisan.

Našli smo slučaj u jednoj od ulica u Beogradu gde je sagrađena zgrada od gotovo 2.000 kvadrata na dozvolu od 400. U toku je postupak i to će se rušiti“, kaže Vesić.

Za sedam dana, sva veća i aktivna gradilišta biće popisana. Nakon toga, u dogovoru sa opštinskom i republičkom inspekcijom, krenuće se u proveru svakog gradilišta.

Niko do sada nije popisao sva gradilišta i niko se na ozbiljan način ne bavi ovim. Od 1. jula grad će imati Generalni inspektorat kako bi sve inspekcije u gradu bile na jednom mestu i da bi se efikasnije rešavali problemi građana, naglašava Vesić.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Menja se tarifni sistem u gradskom prevozu

    Menja se tarifni sistem u gradskom prevozu

    „Beograd put“ sanira rupe na Ovčanskom putu