in

Na Uskrs sve zatvoreno

Tržni centar "Shoppi"

Na Veliki petak, u subotu i u ponedeljak, prodavnice, supermarketi i pijace radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu, dok je nedelja, odnosno prvi dan Uskrsa neradan za sve objekte.

Tokom praznika neprekidno će raditi samo dežurne apoteke, pošte i benzinske pumpe na glavnim putevima. Parkiranje u prestonici od petka do ponedeljka je besplatno. Duže će se čekati samo na javni gradski prevoz, koji će četiri dana saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI

„IDEA“, „Roda“ i distributivni centri kompanije „Metro“ u petak i subotu radiće uobičajeno. Dok će objekti „Maksi“, „Šop end go“ i „Tempo“ u petak biti otvoreni do 18 časova. Nedalja je neradan dan za sve pomenute objekte prodajnih lanaca. U ponedeljak se radi uobičajeno.

Ukoliko neko planira da u petak poseti neki od tržnih centara, to će moći da uradi do 18 časova. Do tada će biti otvoreni „Ušće“, „Delta siti“, „Stadion“, „Big fešn“ i naravno „Shoppi“ u Borči. U subotu će raditi po uobičajenom radnom vremenu, dok će u nedelju biti zatvoreni za sve posetioce.

GRADSKE PIJACE

Zeleniš na tezgama Beograđanima će u petak i subotu biti na raspolaganju od 6 do 19 časova. „Banovo brdo“, „Zemun“, „Bele vode“, „Dušanovac“ i „Palilula“ radiće i u nedelju skraćeno od 6 do 13 časova, a sve pijace će u ovom terminu raditi i u ponedeljak. Buvljak prvog i drugog dana Uskrsa neće raditi.

DEŽURNE APOTEKE

Ukupno pet apoteka „Beograd“ će, kao i ranijih godina, primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i Lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27.

Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke „Palilula“ u Knez Danilovoj, „Braće Kovač“ u Krivolačkoj, „Miroslava Trajkovića“ u Požeškoj i „Đuro Đaković“ u Majke Kujundžića na Zvezdari.

PREVOZ, PARKING I TAKSISTI

Gradski i međugradski prevoz će od petka do utorka saobraćati po nedeljnom redu vožnje. U istom periodu „Parking servis“ neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima prestonice, a javne garaže funkcionisaće uobičajeno, kao i Služba za prenos vozila. Taksisti će u pomenutom vremenskom periodu putnike prevoziti po višoj tarifi.

BENZINSKE PUMPE, POŠTE I BANKE

Pošta u Takovskoj radiće neprestano tokom uskršnjih praznika, dok će skraćeno radno vreme do 15 časova imati ekspozitura u Savskoj 2. U subotu i ponedeljak do 19 časova biće dežurne pošte u TC „Stadion“, „Big fešn“, „Imo autletu“ i „Novom Merkatoru“.

Benzinske pumpe na opštinskim i državnim putevima prvog i drugog reda radiće bez prekida. Najviše će tokom praznika pauzirati radnici banaka, pa će sve ekspoziture biti zatvorene od 6. do 9. aprila.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od danas saobraćajne kazne po novoj tarifi

    Uhapšen lažni inspektor, varao vlasnike firmi i na levoj obali