Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na romsku kuću u Borči bačen molotovljen koktel – 13.01.2014

Na romsku kuću u Borči bačen molotovljen koktel

u Hronika od

Na kuću jedne romske porodice u Borči bačen je “molotovljev koktel”, ali niko nije povređen, saopštio je juče Regionalni centar za manjine sa sedištem u Beogradu.

Marko Vasiljević iz te nevladine organizacije rekao je agenciji Beta da se napad na porodicu Asanović u Borči desio u noći između 13. i 14. januara i da je o njemu obaveštena policija koja je obavila uviđaj.

Veća tragedija je izbegnuta brzom reakcijom ukućana koji su sprečili da vatra ne proširi na drvenu konstrukciju krova i tako zahvati čitavu kuću, ali i pukim slučajem jer izgrednici nisu uspeli da zapaljivu napravu ubace kroz prozor”, piše u saopštenju.

Vasiljević je rekao da je porodica Asanović uplašena za svoju bezbednost i da strahuje da su ih napali ljudi kojima smeta njihova etnička pripadnost.

Regionalni centar za manjine planira da u ponedeljak podnese krivičnu prijavu protiv nepoznatih napadača na porodicu Asanović.

Slika: Ilustracija

Povezane teme:

1 komentar

  1. Verovatno se pobili oko kartona i praznih flaša. Sada su u Borči nastali klanovi koji se bave skupljanjem sekundarnih sirovina. Tuča oko kontejnera , podela kontejnera na teritorije…. Verovatno je neko nekom uleteo na teritoriju i eto…

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Hronika

Idi na Vrh