in

Na pijaci u Borči kontrola poljoprivrednih proizvoda

Na pijaci u Borči kontrola poljoprivrednih proizvoda
Na pijaci u Borči kontrola poljoprivrednih proizvoda

JKP „Gradske pijace“, u saradnji sa Institutom Batut, proveravaće mikrobiološku ispravnost namirnica na zelenoj pijaci u Borči. Prilikom kontrole, uzimaće se uzorci namirnica čije će ispitivanje raditi fitosanitarna inspekcija.

Vanredna kontrola poljoprivrenih prozvoda počela je na skoro svim pijacama u Beogradu, a nadležni kažu da će pijaca u Borči takođe biti uzorkovana po dinamici i planu JKP „Gradske pijace“.

U narednom periodu, uzorkovanje voća i povrća izvršiće se i na pijaci Borča“, kažu nadležni JKP „Gradske pijace“.

Uzorkovanje će se vršiti uzimanjem voća i povrća sa tezgi „kao uzorak“, kako bi se proverilo da li je ono što stiže iz i sa zemlje zdravstveno ispravno.

U saradnji sa JKP ‘Gradske pijace’, u kontrolu pijaca u Beogradu angažovana je ovlašćena laboratorija Instituta za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’. U narednom periodu nastaviće se uzorkovanje voća i povrća na beogradskim pijacama, po planu i dinamici JKP ‘Gradske pijace’“, izjavili su nadležni u Batutu.

Pošto su rezultati prve analize pokazali neispravnost, tačnije salmonelu u peršunu na pijaci u Bloku 44, vanredna kontrola biće svakodnevna kako bi se građani zaštitili od eventualne zaraze.

Na 32 beogradske pijace, Institut za Javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ sprovešće vanrednu kontrolu poljoprivrednih proizvoda. Nadamo se da će uzorkovanje na našoj pijaci pokazati ispravnost svih poljoprivrednih proizvoda.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Trovanje u Borči: U školskoj pekari nađena ešerihija - 2014

Trovanje u Borči – u školskoj pekari nađena ešerihija!

Na Đurđenovcu 95-ica udarila auto, ženi pozlilo 2014

Na „Đurđenovcu“ 95-ica udarila auto. Ženi pozlilo